Connect with us

BiH

Podrška Islamske zajednice Komarici: podsjetili na njegovu ulogu u ratu

Objavljeno

on

Poglavarstvo Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dalo je punu potporu banjolučkom biskupu Franji Komarici oštro osudivši napade kojima je zadnjih dana bio izložen zbog podsjećanja na progone i stradanja Hrvata na području Banje Luke tijekom proteklog rata.

[ad id=”93788″]

“Islamska zajednica u BiH visoko cijeni ličnost biskupa Franje Komarice. On je svojim likom i djelom pokazao da je dostojan poštovanja kao biskup, kao vjernik katolik i kao čovjek”, stoji u izjavi Rijaseta IZ u BiH objavljenoj u Sarajevu.

Poglavarstvo Islamske zajednice u BiH biranim je riječima podsjetilo kakvu je časnu ulogu tijekom rata odigrao biskup Komarica.

“U najtežim danima on je u Banjoj Luci ostao uz svoj narod i zajedno sa rahmetli (pokojnim) banjolučkim muftijom Ibrahimom Halilovićem bio nada katolicima i muslimanima u ovom gradu. Islamska zajednica odbacuje sve pritiske i ucjene koje se vrše nad ovim dobrim, časnim i plemenitim čovjekom“, stoji u izjavi Rijaseta.

Biskup Komarica nedavno je situaciju u kojoj je došlo do progona i masovnog iseljenja Hrvata iz Republike Srpske tijekom rata u BiH simbolički usporedio s Bleiburgom, što je naišlo na oštre osude čelnika tog entiteta u BiH.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari