Pratite nas

Kronika

Podsjetnik na jedan bezočni napad

Objavljeno

na

Ponovo čitam, slušam i gledam izvješća o napadu na liječnicu Ružicu Ćavar, katoličku i hrvatsku aktivisticu još iz jugokomunističkih vremena. Bilo je to u Zagrebu, na Cvjetnom trgu, u rujnu 2015.

[ad id=”93788″]

Lice napadača, zamašna čovjeka srednjih godina, izražavalo je zastrašujuću mržnju ne samo prema starijoj gospođi koju je na zemlju srušio i ozlijedio, nego prema svemu što je kršćansko, hrvatsko, “zatucano i zaostalo”. Takva mržnjom zamračena lica, nažalost, često viđamo po medijima, skupovima, među ministrima današnje Vlade i u Saboru.

“Divljak s Cvijetnog trga”, kako ga nazvaše, i njegovi suborci sebe su uvjerili da su na “pravoj strani povijesti” jer, naime, stvaraju društvo koje će biti multikulturalno, bez mržnje, bezgranične tolerancije, slobode i različitosti, te apsolutne jednakosti. Ali, eto, na tom putu smetaju im ovi nesretni kršćani, nacionalisti, konzervativci…, koji još vjeruju u Boga, apsolutne vrjednote, vječni život…. i, još k tome, vjeruju u brak između muškarca i žene. Odbijaju, zamislite, prihvatiti valjanost istospolnih “brakova”. Stvarno su ti kršćani smetnja napretku i treba ih nekako dotući, na lijep ili ružan način. U ime boljeg društva i slobode, naravno. Ništa novo! Nisu zanesenjaci i fanatici ovog vremena izmislili istospolni “brak” niti mržnju i progon kršćana. Netko veoma poznat ih je u tome davno pretekao.

Možda su čak i oni zaboravili! (Ne)slavni rimski car Neron je svog oslobođenog mladog roba Sporusa dao kastrirati i potom ga “oženio”. Oblačio bi ga kao caricu, vodao po trgovima i javno ljubakao. Ne samo to, on je “oženio” i oslobođenog roba Doriyphora, ali u ovom slučaju Neron je bio “žena”. Eto, Neron je bio istovremeno muž i žena, dakle “napredniji” od današnjih naprednjakovića! (Koga zanima Neronov “bračni život” nek zaviri u Svetonija, /De vita XII Caesarum/, VI 28 1 29.) K tome, našim “miroljubivim talabanima”, čiju je spolnu i rodnu ulogu konstruiralo društvo, Neron može biti uzor i “svetac zaštitnik” i kao prvi progonitelj kršćana.

Ta oni su bili “nazadnjaci”, ugrožavali su “napredak”, vjerovali su u “gluposti”… Ukloniti ih je trebalo, nego! Onaj napadač s Cvjetnog trga, i ne samo on, bi napravio isto kao i Neron kad bi imao moć. Ali, on i drugi sljedbenici te fanatične “sekte” ne sjećaju se što se dogodilo s Neronom i Rimskim carstvom!

Ante Čuvalo /  Hrvatsko slovo br. 1080

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Lübeck – Napadač s nožem ozlijedio 14 osoba

Objavljeno

na

Objavio

Jedan muškarac nožem je napao ljude u busu u njemačkom gradu Lübecku.

Kako piše njemački ln-online, prema iskazu svjedoka, do napada je došlo nakon što je napadač na pod bacio ruksak iz kojeg se krenulo dimiti.
Ljudi su počeli vrištati, a napadač je krenuo u pohod u kojem je ozljeđeno 14 osoba, a prema posljednjim informacijama, nema mrtvih, piše VečernjiList.

Da je do napada došlo potvrdila je i policija, koja je obavijestila da su raspoložive snage na terenu. Također, dodaju kako je napadač uhićen na licu mjesta. Neki lokalni mediji spominju da je uz nož imao i pištolj, ali to još nije potvrđeno.

Policija pokrajine Schleswig-Holstein, u kojoj se nalazi Luebeck, ranije je na svom Twitter profilu objavila kako je u gradu u tijeku velika policijska akcija.

– U Luebecku je u tijeku veliko raspoređivanje policije” napisali su iz policije. “Istražujemo situaciju te ćemo se kasnije javiti s više informacija”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika

Kapetan Dragan pobjesnio u sudnici: ‘Ovo je fašistički progon, pa mene je i JNA mrzila’

Objavljeno

na

Objavio

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, kojega optužnica Županijskog državnog odvjetništva tereti za ratne zločine nad hrvatskim vojnicima i civilima u četvrtak je iznoseći svoju obranu na splitskom Županijskom sudu odbacio krivnju za sve što mu se optužnicom stavlja na teret

Vasiljković je iznio obranu, ali nije želio odgovarati na pitanja sudskog vijeća, optužbe i obrane. Kazao je da je cijeli sudski proces ‘opsesivno fašistički progon‘, a nakon što ga je sudac Damir Romac upozorio da ne vrijeđa nastavio je da od procesa ne bi ostalo ništa ‘kada bi isključili fašizaciju Hrvatske‘.

Odbacio je tvrdnje da je ikada imao veze sa zatvorom na kninskoj tvrđavi upitavši kako netko može biti ratni zarobljenik prije rata s obzirom da je rat u Knin došao 1995.

‘Ja sam dao prijedlog da se zatvor izmjesti i napravi mokri čvor. Ne znam kome je palo napamet da me predstavi kao čuvara zatvora kada je tamo bilo toliko puno policije. Želim reći kako sam 12 godina zatvoren od čega 11 godina bez optužnice. Oduzeli su mi 12 godina života. Čak su i Alojzija Stepinca držali u kućnom pritvoru, a ja sam 12 godina u zatvoru’, kazao je Vasiljković.

U svojoj je obrani kazao i da je Glinu napustio 27. srpnja u 14 sati, a u optužnici ga se tereti da je djela počinio 30. srpnja. Istaknuo je kako je ‘komično’ sve ono što o tom slučaju pišu novine.

‘Veće su šanse da sam zapovijedao Anti Gotovini nego JNA. Pa oni su mene mrzili. Ne samo da nisam počinio ratni zločin nego se zapitajte zašto sam postao to što jesam’, rekao je Vasiljković na kraju svoje obrane.

Vasiljković je optužen da je kao zapovjednik Jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojbi, odnosno zapovjednik Nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojbi Alfa, postupao protivno odredbama Ženevske konvencije.

Na teret mu se stavlja da je tijekom lipnja i srpnja 1991. u zatvoru na kninskoj tvrđavi te tijekom veljače 1993. u Bruškoj kod Benkovca mučio, zlostavljao i usmrćivao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije.

Uz to je optužen i da je tijekom srpnja 1991. u Glini, u dogovoru sa zapovjednikom tenkovske jedinice JNA, izradio plan napada na tamošnju policijsku postaju te prigradsko naselje Jukinac, sela Gornji i Donji Viduševac, a potom i njihovo zauzimanje.

Tijekom napada su oštećeni i uništeni civilni objekti, stanovništvo natjerano na bijeg, opljačkana je imovina, a ubijeni su i ranjeni civili od kojih i jedan strani novinar.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari