Poginuo Slobodan Medić, zapovjednik zloglasne, paravojne srpske jedinice

0

Smrt ‘Škorpiona’: Poginuo Slobodan Medić, zapovjednik zloglasne, paravojne srpske jedinice

Zločin u Trnovu koji se dogodio 1995. izdvaja se kao naročito brutalan jer su tada pod zapovjedništvom Slobodana Medića mučki ubijena šestorica dječaka i muškaraca. “Škorpioni” su žrtvama, dok su ležale, iz blizine pucali u glave.

Slobodan Medić, zapovjednik paravojne jedinice “Škorpioni” poznat i po nadimku “Srebrenički egzekutor”, poginuo je nekoliko sati prije Nove Godine na lokalnom putu Sremska Mitrovica-Veliki Radinci. Osim Medića koji se vraćao u zatvor sa slobodnog vikenda, smrtno su stradali njegova supruga i sin, javljaju svi regionalni mediji. Slobodan Medić, inače rodom iz Hrvatske, služio je 20-godišnju kaznu zbog ratnog zločina počinjenog u bosanskom Trnovu, iako su Škorpioni niz zločina počinili i u Hrvatskoj, kao i na Kosovu.

(Oprez: Uznemirujući snimak)

[vsw id=”0S-UZJ67AKc” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Zločin u Trnovu koji se dogodio 1995. izdvaja se kao naročito brutalan jer su tada pod zapovjedništvom Slobodana Medića mučki ubijena šestorica dječaka i muškaraca. “Škorpioni” su, izuzev ubijanja i mučenja zarobljenika, s neskrivenim zadovoljstvom snimali i dokumentirali zločine na koje su bili ponosni, a pred odlaske na zadatke su gotovo redovito dobivali blagoslov popa. Na snimci prikazanoj tijekom svjedočenja istražiteljice Tužiteljstva Erin Gallagher, vidi se kako grupa pripadnika “Škorpiona”, od kojih neki imaju crvene beretke na glavama, iz kamiona izvodi šestoricu vezanih i preplašenih civila, te ih uz pogrdne riječi i uvrede odvodi u šumu i, pojedinačnim hicima i rafalima, četvoricu ubija s leđa. “Škorpioni” su žrtvama, dok su ležale, iz blizine pucali u glave. Preostala dvojica zarobljenika bila su primorana prenijeti tijela, a zatim su i oni ubijeni.

facebook komentari