Connect with us

Gospodarstvo

Pogledajte buduću dionicu Koridora 5C Buna-Počitelj

Objavljeno

-

Dionica hercegovske autoceste između buduće petlje i mosta Počitelj te sela Hodbina kod Bune gradi se od svibnja 2018. godine. Tvrtka Hering objavila je video snimljen dronom koji prikazuje cjelokupnu prometnicu od početka do kraja.

Poddionica Buna – Počitelj je duga 7,2 km i dio je dionice auto-puta na Koridoru 5C Mostar jug – Počitelj.

Poddionica je locirana na geološki izuzetno povoljnom, relativno ravnom terenu.

Počinje na oko 4 km južno od sela Hodbina.

Trasa auto-puta je položena tako da ne presjeca gušće naseljena područja, nego prolazi iznad kanjona rijeke Neretve u blizini nekoliko naseljenih mjesta i završava neposredno ispred petlje Počitelj.

Trasa uključuje dva nadvožnjaka, jedan podvožnjak i dva prolaza za životinje, kao i izgradnju dvostranog odmorišta Rotimski potok.

Dionica Buna – Počitelj dugačka je 7,2 kilometra, a karakterizuraju je relativna ravnica i krš, koštala je oko 32 milijuna eura i za njenu funkcionalnost potreban je most Počitelj koji je trenutno u izgradnji.

Iako je gradnja trebala trajati 18 mjeseci, odnosno do sprnja 2020. godine, rokovi su evidentno probijeni. Ipak, krajem rujna obavljeno je probno postavljanje asfalta koje je svojevrsna najava početka posljednje faze radova.

Trasa počinje na oko četiri kilometra južno od sela Hodbine i ne presijeca gušće naseljena područja nego prolazi iznad kanjona Neretve u blizini nekoliko naseljenih mjesta i završava neposredno ispred petlje Počitelj, pojašnjeno je iz Autocesta FBiH.

Ugovor koji je Hering potpisao u svibnju 2018. godine s JP Autoceste FBiH vrijedan je 25,7 milijuna eura, a sredstva su osigurana putem Evropske banke za obnovu i razvoj, a nadzor nad gradnjom vrši tvrtka Aecom S.L.U. iz Španjolske

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas