Connect with us

Vijesti

Pogledajte kako nam je ciklona raščistila nebo

Published

on

‘Pogledajte kako nam je ciklona raščistila nebo’

'Pogledajte kako nam je ciklona Melisa raščistila nebo'

Snažno nevrijeme praćeno obilnom kišom i grmljavinom pogodilo je danas Hrvatsku i BiH. U Zadru je ciklona svoju ćud pokazala čak u dva navrata donoseći obilnu kišu koja je prvo oprala grad ujutro, a potom je oko 16 sati Zadar opet zahvatilo nevrijeme praćeno jakim vjetrom i obilnom kišom.

“Pogledajte kako nam je ciklona raščistila nebo”, napisali su u statusu na Twitteru iz Zračne luke Zadar.
Dok su prošlog vikenda naši kontrolori leta zabilježili rekordan broj letova iznad Hrvatske, danas su zbog nevremena njihovi radari ostali prazni.

Iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe izvijestili su da je zbog nevremena oko 15.10 zatvoren zračni promet iznad Hrvatske.

“Zbog jakog nevremena koje je uzrokovalo navalu oborinskih voda Hrvatska kontrola zračne plovidbe privremeno je prekinula pružati usluge u zračnoj plovidbi, te je oko 15.10 sati zatvoren zračni prostor iznad Republike Hrvatske”, izvijestili su iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe te dodali da je zračni promet preusmjeren prema susjednim državama jer je “došlo do prekida napajanja električnom energijom”. “Većina tehničkih sustava je osposobljena, a u 16.50 sati HKZP je ponovo počeo pružati usluge, te se očekuje normalizacija zračnog prometa u Hrvatskoj”, zaključuju.

Foto: Zračna luka Zadar/Vl

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari