Pratite nas

Primjena načela: “Pola Nama – Pola Meni” – ‘Poticaji za poljoprivredu’

Objavljeno

na

Vlada FBiH usvojila je na sjednici u Mostaru Prijedlog programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava ‘Poticaj za poljoprivredu’ utvrđenih Proračunom FBiH za 2014. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pod nazivom ‘Od našeg polja do našeg stola’ u visini od 67.800.000 konvertibilnih maraka.

izjašnjenje o ovom dokumentu Vlada će dati nakon što se o njemu izjasne nadležni parlamentarni odbori.

Jerko_Ivankovic_Lijanovic-voce

U Prijedlogu programa su novčane podrške za biljnu proizvodnju povećane na jedanaest milijuna KM, dok su podrške za animalnu proizvodnju planirane u visini od 38.390.000 KM. Za podršku ruralnom razvoju predviđeno je 10.000.000 KM, a za ostale vrste podrški 6,9 milijuna KM.

Za sudske presude predviđen je 1.000.000 KM, a za rezerve 500.000 KM. U odnosu na Program koji je ranije bio upućen Parlamentu FBiH, sada je brisan iznos od 2.700.000 KM za promociju i stvaranje ambijenta za pristup domaćih proizvoda tržištu, te su smanjene rezerve sa 2.000.000 KM.

Uvažavajući zahtjev Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, Vlada je donijela zaključak o formiranju Komisije za praćenje realizacije Programa novčanih podrški za 2014. godinu.

U sastav Komisije ući će predstavnici federalnih ministarstava financija i poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, predstavnik Ureda premijera FBiH, te po jedan predstavnik iz dva udruženja poljoprivrednika u FBiH, navedeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

poskok

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Zanimljivosti

Grabar-Kitarović nastavila tradiciju: U Vukovar došla u ‘zengama’

Objavljeno

na

Objavio

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Prošle godine predsjednica je također u Vukovar došla u ‘zengama’ i objasnila da time želi poručiti kako su Vukovaru potrebna radna mjesta za bolju budućnost.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Vukovar je i ove godine došla u Borovim čizmama, takozvanim ‘zenge’ koje su 1991. nosili hrvatski branitelji grada na Dunavu.

Prošle godine predsjednica je objasnila da time želi poručiti kako su Vukovaru potrebna radna mjesta za bolju budućnost.

Žute cipele Zenge iz Borova postale su simbolom branitelja Vukovara. Proizvodila ih je obuća Borovo.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Hrvatska

Paul Nicolier: Ako Srbija želi ući u EU nema više mogućnosti da spriječe izručenje Štuke

Objavljeno

na

Objavio

Još uvijek se ne zna gdje su posmrtni ostaci Jean-Michela Nicoliera, francuskog dragovoljca ubijenog na Ovčari.

Njegovi majka i brat svih ovih godina pokušavaju ući u trag njegovim posmrtnim ostacima. Njegova majka je u petak dala iskaz Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku i taj njezin iskaz trajao je gotovo četiri sata.

HRT je razgovarao s Jean-Michelovim bratom Paulom, koji je otkrio da je njegova majka tijekom tog iskaza izjavila da je u kontaktu s policajcem Nikolom Kajkićem koji joj je prije godinu dana pokazao snimku masovne grobnice u kojoj je pokopan Jean-Michael i još 14 ranjenih iz bolnice.

Paul i njegova majka su u petak pozvali službeno Kajkića da kaže točnu lokaciju masovne grobnice gdje je pokopan Jean-Michael Nicolier.

Poznato je tko je ubio Jean-Michaela, prije svega zato što je na specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu Spasoje Petković zvani Štuka bio zaštićeni svjedok. On je sam priznao ono što je učinjeno na Ovčari.

Na pitanje vjeruje li da će Srbija izručiti Petkovića Hrvatskoj, njegov brat Paul odgovara da se nada da će ga izručiti. “Ako Srbija želi ući u Europsku uniju, nema više mogućnosti da spriječe izručenje Štuke. U Parizu postoji procedura, francuski sudac tražio je intervju sa Štukom vezano za to. To znači da bi Štuka mogao biti izručen i u Hrvatsku i u Francusku u slučaju ulaska Srbije u EU”, rekao je za HRT njegov brat Paul Nicolier.

 

Ovaj je čovjek postao simbolom vukovarske patnje

 

 

 

Tomislav Karamarko: OD BLEIBURGA DO VUKOVARA

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari