Connect with us

Vijesti

Policajci Slovenije pomažu stradale policajce u potresu!

Objavljeno

-

Sindikat policije Slovenije je zajedno sa kolegama policajcima iz MUP-a Slovenije u zadnjih nekoliko dana osigurao humanitarnu pomoć za stradale kolege policijske službenike i njihove obitelji sa područja Banovine koju su danas na graničnom projelazu Bregana predali nacionalnom sindikatu policije MUP-a RH a koju su isti distribuirali potrebitima.

U ovim teškim i tužnim vremenima za našu Domovinu moramo priznati da se događaju i lijepe stvari. Hrvatski narod i hrvatski građani svojom nesebičnošću, dobrotom i velikim srcem pomažu jedni drugima, primaju ih u svoje domove…

Ali jednako tako sa nama suosjeća i čitav svijet pa su na tragu tome kolege iz Sindikata policistov Slovenije, naša braća u plavoj odori, na čelu sa svojim predsjednikom Kristjanom Mlekuš, regionalnim predstavnik PU Novo Mesto Saša Boršić, glavni tajnik Sebastjan Korošec, predstavnica za odnose s javnošću Suzana Drašler prikupili humanitarnu pomoć za stradale kolege u potresu koju smo preuzeli na graničnom prijelazu Bregana (predsjednik sindikata Nikola Kajkić, zamjenica predsjednika Martina Stojanović, dopredsjednik Mišel Ladišić, glavni povjerenik MUP sjedište Tomislav Večerin, glavni povjerenik PUZ Danijel Ibrajić, glavni povjerenik PU Dubrovačka Josip Markota) te istu proslijedili na područje Banovine koje naš povjerenik i koordinator Miroslav Čavrag svakodnevno opskrbljuje i obilazi (stradale kolege, njihove obitelji te sve unesrećene).

Kolege iz Slovenije također prikupljaju financijsku pomoć koja će biti po okončanju doznačena našim kolegama koji su oštećeni potresom kroz Fond solidarnosti NSP-a.

U centru  Petrinje smo u šatorima  posjetili kuhare i volontere te smo donirali hranu za potrebe posluživanja toplih obroka svima na pogođenom području. Po povratku smo u samoj staroj jezgri centra Petrinje svjedočili novom potresu 5.0 Richtera, osjetili smo pravu snagu ove prirodne katastrofe.

Nacionalni sindikat policije u ime svih kolega policijskih službenika MUP-a RH zahvaljuje Sindikatu policije Slovenije i kolegama policajcima iz Slovenije na pruženoj pomoći, izraženoj podršci koja stradalima puno znači.

Ovo je još jedan dokaz da ljudska dobrota i suosjećanje ne poznaje granice, priopćeno je iz Sindikata policije

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari