Connect with us

Vijesti

Policija i Uskok u akciji protiv skupine švercera duhana

Objavljeno

-

Policija je po nalogu Uskoka u četvrtak ujutro na području sjeverozapadne Hrvatske, Slavonije i Zagreba započela s uhićenjima članova zločinačkog udruženja osumnjičenog za ilegalni uvoz, obradu i preprodaju duhana.

Uz uhićenja u tijeku su i tzv. dokazne radnje, poput pretresa i prikupljanja dokaza, koje po nalogu Uskoka provodi Policijska uprava koprivničko-križevačka u suradnji s Carinskom upravom.

“Navedene radnje provode se na području Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Zagrebačke županije u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su u sastavu zločinačkog udruženja počinile kaznena djela povezana s nedozvoljenom trgovinom duhana”, izvijestio je Uskok.

Policija je priopćila da će tijekom dana provoditi “hitne dokazne radnje pretrage doma i drugih prostorija”, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičene će predati pritvorskom nadzorniku i protiv njih podnijeti kaznenu prijavu Uskoku.

U Uskoku ističu da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o “daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”.

Ako Uskok uz pokretanje istrage za neke osumnjičenike zatraži određivanje istražnog zatvora o tome će odlučivati sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas