Connect with us

BiH

Policija mirno promatrala napade na hrvatske povratnike

Objavljeno

-

Hrvatsko povratničko selo Menjik, u petak oko 17.00. sati, doslovce je napadnuto od strane seljana bošnjačkog sela Pridvorci. Dva sela su međusobno udaljena tek nekoliko kilometara.
Počelo je ometanjem radova na privatnom posjedu, a zatim je počupana ograda gdje su bili konji i magarci. Nakon toga su kolcima i drugim predmetima nasrnuli na životinje. Konji su rastjerani, a magarci su pretrpjeli i lomove nogu.

Uskopaljska policija je sve to promatrala, apsolutno nezainteresirana da prekine ponašanje mještana sela Pridvorci.

Mještani povratničkog sela su pozvali u pomoć ramsku policiju, koja je na mjesto događaja došla za 20 minuta. Nakon dolaska redarstvenika ramske policijske uprave, vandali su se počeli vraćati svojim kućama.
U nazočnosti policije, povratnike Hrvate su vrijeđali povicima „ustaše“ i „mi smo to branili 1992., a sada bi se Hrvati vraćali, neće moći“.

Što zaključiti nakon ovog incidenta? Iz odbijanja uskopaljske policije da intervenira, može se zaključiti da je cijeli događaj isceniran kako bi se uplašilo povratnike. Selo Menjik je mjesto gdje su se svi prijeratni žitelji vratili na svoja ognjišta.
Hoće li nadležne institucije reagirati kao što je reagirala usklopaljska policija, ostaje vidjeti.
uskoplje 1uskoplje 2uskoplje 3uskoplje 4uskoplje 5
hercegbosna.org

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas