‘Policija Ranka Ostojića’: Šator u Savskoj 66 je ilegalan!

2

‘Prosvjed branitelja u Savskoj 66. u Zagrebu policiji nikad nije prijavljen u smislu Zakona o javnom okupljanju’, stoji u odgovoru Policijske uprave zagrebačke (PUZ)

Drugim riječima, braniteljski prosvjed, odnosno šatori podignuti ispred Ministarstva branitelja ondje su ilegalno, piše TportalPrema Zakonu o javnom okupljanju kojim se reguliraju prosvjedi, u Zagrebu se prosvjedovati bez dozvole može na Trgu Francuske Republike. Što policija planira poduzeti i zašto ništa do sada nije poduzela, u policiji likovima s Tportala nisu odgovorili iako oni  pretpostavljaju da se ništa nije poduzimalo iz pragmatičnih političkih razloga jer se radi o osjetljivoj skupini prosvjednika kažu tipovi s portala T portala!

Ante Deur, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, kaže kako nije riječ o organiziranom prosvjedu, već o spontanom okupljanju i dodaje da on nije organizator odnosno da organizatora zapravo ni nema.

‘Nisam u organizaciji jer nje ni nema. Riječ o tome da su se ljudi spontano okupili. Ako policija misli da ne postupamo po zakonu, onda zna kako treba postupiti’, kazao je Deur.

Upitan ne misli li da nelegalnim prosvjedom branitelji zapravo šalju krivu poruku o sebi jer se u svojim istupima često pozivaju na zakone i pravo, a sami ih zaobilaze, odgovara protupitanjem: ‘Što bi se dogodilo da izraelski, američki ili bilo čiji veterani rata prosvjeduju? Premijer njihove države odmah bi ih primio na razgovor, a kod nas to nije slučaj.’

Prema navedenom Zakonu prosvjed može zabraniti načelnik nadležne policijske uprave, a predviđene kazne za organizatore su od dvije do 50.000 kuna.

Prosvjed u Savskoj ušao je u danas u 101. dan.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

  • Alan B’Stard

    Aha! sto ce te vi srusit sator, kad mi pozovemo sve gradane na mobilizaciju, pitanje je vremena kad ce to uraditi nasi Hrvatski Branitelji

  • EMINƎM

    ne samo što je ilegalan, šator je pun ilegalaca , pobegulja iz minkenske bojne 😉
    je’bo’ li vass vaš kravlji ćaća