Connect with us

Događaji

Policija uhitila huligana s utakmice Hrvatska-Češka

Objavljeno

-

Šibenska policija privela je 28-godišnjaka osumnjičenog da je prije deset dana na utakmici hrvatske i češke nogometne reprezentacije sudjelovao u huliganskim neredima u francuskom Saint-Etiennu.

[ad id=”93788″]

On je nakon kriminalističkog istraživanja priveden državnom odvjetniku, a sumnjiče ga da je sudjelovao u mnoštvu koje je nasiljem prema drugim osobama ugrožavalo javni red i mir, piše Sibenik.in.

Na teret mu stavljaju da je poticao druge navijače na nasilje. Za kazneno djelo izazivanja nereda zakonodavac je namijenio zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci do čak pet godina robije.

Uhićen je na temelju video snimki i fotografija s utakmice, a presudila mu je specifična tetovaža koja je policiji poslužila kao dokaz da je upravo on nasilnik iz Francuske.

Kako doznaje Sibenik.in, još je jedna osoba sa šibenskog područja bila obuhvaćena kriminalističkim istraživanjem za isto kazneno djelo, ali u suradnji s državnim odvjetništvom policija nije uspjela pribaviti dovoljno dokaza za podizanje kaznene prijave protiv njega. No, snimke iz Francuske pristižu i dalje i šibenska policija nastavlja istraživati incident na utakmici s Češkom.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari