Connect with us

Događaji

Policija uklonila šator u Srbu, A-HSP-ovce odnijeli

Objavljeno

on

Specijalna policija, potpomognuta velikim brojem pripadnika temeljne policije, započela je u 7 sati i 25 minuta postupak „oslobađanja javne površine uz antifašistički spomenik u Donjem Srbu od osoba i stvari“, a izjavu o provedenoj akciji novinari će dobiti naknadno, rekao je agenciji HINA na mjestu događaja glasnogovornik Policijske uprave zadarske Elis Žodan.

[ad id=”93788″]

Budući da je policija u vrlo širokom prostoru postavila svoj tzv. „perimetar“, sigurnosni prostor označen trakom, novinari nekoliko nacionalnih i lokalnih medija mogli su samo sa stotinjak metara udaljenosti promatrati događaj u kojem je nekoliko predstavnika Autohtone hrvatske stranke prava (AHSP) pasivno pružalo otpor, dok ih je policija odvodila.

Odvođenju je prethodila zamolba načelnika Policijske postaje Donji Srb da se mirno raziđu i oslobode prostor od osoba i stvari kako ne bi trebalo primijeniti silu. Na to je, kako je Hina čula preko mobitela, Keleminec rekao: “Ne trebaju vam pendreci; mi ćemo pružati samo pasivan otpor, ne bismo mi na našu hrvatsku policiju”.

U 7 sati i 25 minuta započeo je danas postupak oslobađanja javne površine uz antifašistički spomenik u Donjem Srbu od osoba i stvari

U 7 sati i 25 minuta započeo je danas postupak oslobađanja javne površine uz antifašistički spomenik u Donjem Srbu od osoba i stvari

Akcija prisilnog spuštanja s uzvisine oko spomenika do obližnje policijske postaje trajala je oko pola sata te se na malom prostoru našlo petnaestak terenskih policijskih vozila pa su okupljeni novinari zaključili su da je policija bila pripravna za veću potporu pripadnicima jučer zabranjenog javnog skupa, koja je međutim potpuno izostala.

Šator kojeg je u Srbu postavila AHSP jutros u 7.25 minuta je uklonjen od strane specijalne policije RH

Šator kojeg je u Srbu postavila AHSP jutros u 7.25 minuta je uklonjen od strane specijalne policije RH

Predsjednik stranke AHSP Dražen Keleminec pozivao je preko medija sve Hrvatice i Hrvate da danas dođu i svojom nazočnošću pruže potporu u namjeri da ostanu na tom prostoru, s jasnim ciljem da spriječe pripadnike Srpskog narodnog vijeća i Saveza antifašističkih boraca da tradicionalno proslave Dan ustanka naroda Like 27. srpnja, no njegovom se pozivu nitko nije odazvao.

U trenutku kada je Keleminec ulazio u policijsku postaju na obavijesni razgovor glasno je prosvjedovao da je ovo način da „se omogući četnicima da i dalje slave“.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR