Connect with us

Događaji

Policija upala u ured stranke Milana Bandića i Gradskog poglavarstva

Objavljeno

on

I dok nitko službeno ne želi potvrditi informaciju, navodno se ujedno provjerava ima li i donacija i pod kojim je uvjetima iznajmljena dvorana za konvenciju

Policija je, na zahtjev USKOK-a, u četvrtak ušla u urede stranke Bandić Milan 365 i u zagrebačku gradsku upravu.

Iz izvora bliskih istrazi, Hina doznaje da je policija izuzimala dokumente vezane uz održavanje i reklamiranje konvencije stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, održane početkom srpnja u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

[ad id=”68099″]

Tri dana prije te konvencije, Bandić je donio pravilnik koji mu je omogućio da kao gradonačelnik svojoj stranci odobri da bez naknade na 30 mjesta u gradu privremeno postavi jumbo plakate kojima je skup najavljivan.

Neslužbeno se doznaje i kako policija traži i cjelovitu dokumentaciju na temelju koje je Bandić svoj stranci dodijelio poslovni prostor u Praškoj ulici.

Inače, zagrebački Županijski sud u petak će ponovno razmatrati osnovanost prve, dorađene optužnice protiv gradonačelnika Milana Bandića kojom ga Uskok zajedno sa suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac tereti da su pogodovali udruzi “U ime obitelji” i priskrbili joj nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna.

Bandić je ranije osumnjičen i u aferi Agram, u kojemu mu se na teret stavlja da je nizom nezakonitosti oštetio grad kojem je na čelu 12 godina. Tereti ga se i za neplaćanje poreza na donacije prikupljene tijekom predsjedničke izborne kampanje, a ukupnu “štetu” tužiteljstvo procjenjuje na više od 20 milijuna kuna.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari