Connect with us

Pregled

Policija: Vješanje zastave s prvim bijelim poljem nije prekršaj ni kazneno djelo

Objavljeno

-

Policija neće podnositi prijavu protiv Brune Esih i Tomislava Jonjića iz stranke Neovisni za Hrvatsku zbog toga što su iz prostora stranke u Jurišićevoj ulici u centru Zagreba izvjesili zastavu koja na grbu ima prvo bijelo polje.

Ravnatelj policije Nikola Milina rekao je kako policija neće podnositi prijavu protiv Brune Esih i Tomislava Jonjića iz stranke Neovisni za Hrvatsku zato što su iz prostora stranke u Jurišićevoj ulici u centru Zagreba izvjesili zastavu koja na grbu ima prvo bijelo polje.

Policija, objašnjava ravnatelj policije Milina, neće prijaviti Brunu Esih i Tomislava Jonjića zbog vješanja zastave s prvim bijelim poljem na šahovnici iz stranačkog prostora Neovisnih za Hrvatsku.

“Policija neće podnijeti prijavu. Izašli smo na mjesto događaja, to je naša obaveza na svaku dojavu građana. Utvrđeno je da nema elemenata kaznenog djela djela niti prekršaja”, rekao je Nikola Milina.

“Policijska uprava zagrebačka odaziva se i postupa na temelju dojave građana putem telefona ili službene e-pošte sa zadaćom da utvrdi točnost upućenih navoda, odnosno činjenično stanje postoji li sumnja da je određena osoba počinila kazneno djelo ili prekršaj koji se progoni po službenoj dužnosti.

U svim takvim slučajevima, pa tako i u ovom, policijski su službenici na temelju dojava građana izašli na mjesto događaja te utvrdili stvarno stanje, odnosno provjerom u ovom konkretnom slučaju nije utvrđeno počinjenje prekršaja ili kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti.”

 

Hasanbegović: ‘Ponavlja se pokušaj prakse kriminalizacije hrvatskih povijesnih obilježja’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas