Pratite nas

Pregled

Policija: Vješanje zastave s prvim bijelim poljem nije prekršaj ni kazneno djelo

Objavljeno

na

Policija neće podnositi prijavu protiv Brune Esih i Tomislava Jonjića iz stranke Neovisni za Hrvatsku zbog toga što su iz prostora stranke u Jurišićevoj ulici u centru Zagreba izvjesili zastavu koja na grbu ima prvo bijelo polje.

Ravnatelj policije Nikola Milina rekao je kako policija neće podnositi prijavu protiv Brune Esih i Tomislava Jonjića iz stranke Neovisni za Hrvatsku zato što su iz prostora stranke u Jurišićevoj ulici u centru Zagreba izvjesili zastavu koja na grbu ima prvo bijelo polje.

Policija, objašnjava ravnatelj policije Milina, neće prijaviti Brunu Esih i Tomislava Jonjića zbog vješanja zastave s prvim bijelim poljem na šahovnici iz stranačkog prostora Neovisnih za Hrvatsku.

“Policija neće podnijeti prijavu. Izašli smo na mjesto događaja, to je naša obaveza na svaku dojavu građana. Utvrđeno je da nema elemenata kaznenog djela djela niti prekršaja”, rekao je Nikola Milina.

“Policijska uprava zagrebačka odaziva se i postupa na temelju dojave građana putem telefona ili službene e-pošte sa zadaćom da utvrdi točnost upućenih navoda, odnosno činjenično stanje postoji li sumnja da je određena osoba počinila kazneno djelo ili prekršaj koji se progoni po službenoj dužnosti.

U svim takvim slučajevima, pa tako i u ovom, policijski su službenici na temelju dojava građana izašli na mjesto događaja te utvrdili stvarno stanje, odnosno provjerom u ovom konkretnom slučaju nije utvrđeno počinjenje prekršaja ili kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti.”

 

Hasanbegović: ‘Ponavlja se pokušaj prakse kriminalizacije hrvatskih povijesnih obilježja’

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Crvena zvezda osudila napad kod Knina, a zaboravila spomenuti nasilje svojih navijača koje se odvilo istog dana

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što je u srijedu navečer u selu Uzdolje kod Knina skupina maskiranih huligana upalau kafić i napala ljude koji su gledali utakmicu Zvezde u play-offu Lige prvaka protiv Young Boysa, oglasila se i Crvena zvezda.

”FK Crvena zvezda je duboko razočaran činjenicom da su njegovi navijači u mjestu Uzdolje kod Knina napadnuti dok su pratili utakmicu našeg kluba s Young Boysima. Crvena zvezda je klub koji se uvijek zalagao za fair-play, a samim tim da svakom navijaču bude dozvoljeno da iskaže navijačku pripadnost. Naš klub ovim putem šalje podršku svom ozlijeđenim navijačima i nudi svu neophodnu pomoć, a od nadležnih organa traži da što prije budu otkriveni i procesuirani počinitelji ovog kukavičkog napada”, stoji u priopćenju.

Jasno je da nasilju nema mjesta i svako nasilje treba osuditi, ali ta ista Zvezda koja osuđuje jedno nasilje ne spominje huliganski ipad svojih navijača koji se odvio prije utakmice.

(Narod.hr/Kamenjar.com)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Lete MiG-ovi, moguće probijanje zvučnog zida

Objavljeno

na

Objavio

Foto: MORH / J. Kopi

Borbeni zrakoplovi i ovoga će tjedna provoditi redovite letačke aktivnosti, tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da će Eskadrila borbenih aviona iz sastava 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva od 20. do 23. kolovoza u vremenu od 10 do 15 sati provoditi redovite letačke aktivnosti.

Letovi će se provoditi na području teritorija istočne i kontinentalne Hrvatske na visini od 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari