Connect with us

Hrvatska

Političarka i novinarka HTV-a stoje iza prosvjeda ispred doma predsjednice

Objavljeno

-

Prosvjednici koji su u ponedjeljak navečer ispred doma predsjednice države Kolinde Grabar-Kitarović tražili nove izbore, smatrajući da su prevareni, razišli su se oko 19,30 sati, ali su najavili svakodnevne prosvjede dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

[ad id=”93788″]

Stotinjak građana, nezadovoljni što su parlamentarnu većinu sastavili Most i Domoljubna koalicija, počelo je prosvjedovati na zagrebačkome glavnom trgu odakle su u koloni otišli pred dom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović tražeći nove izbore.

Prosvjed protiv „koalicije MOST-HDZ“ organiziran je putem facebook stranice “Prosvjed protiv koalicije MOST-DOMOLJUBNA KOALICIJA 28.12.2015.” čiji članovi smatraju da su birači prevareni.

Oko 18 sati okupili su se na Trgu bana Jelačića odakle su se u koloni uz policijsko osiguranje uputili prema domu hrvatske predsjednice u Bauerovoj ulici.

Nekoliko njih, međutim, reklo je da im je ovo posljednji prosvjed ovakve vrste, otvoreno imenujući i osobe koje stoje iza prosvjeda, piše HRsvijet.

“Ovo je posljednji put da me Maja Sever, uz potporu logistike Vesna Pusić, navuče na ovakvo što”, rekao je jedan od prosvjednika s kojim su razgovarali večeras oko 20 sati, u neposrednoj blizini obiteljskog doma predsjednice Republike.

Za komentar prosvjeda ispred doma predsjednice Republike i zahtjeva za novim izborima, iza koga navodno stoji predsjednica HNS-a Vesna Pusić i određeni novinari HRT-a, zamolili su Ivana Mihaela Bana, političkog analitičara HRsvijeta.

Ban: Provokacije do formiranja Vlade

“Može mnogima biti čudno ovo što ću reći: uvjeren sam da će se Milanović, Maras, Stazić, Beus Richenbergh, Koloman … prije ili kasnije pomiriti s činjenicom da više nisu vlast, ali ravnatelj HRT-a Goran Radman i tridesetak što urednika i novinara s tom se činjenicom neće pomiriti, kao što se nisu mirili ni u prošlosti”, ocijenio je Ban.

Upozorava kako će HRT i dio medija činiti sve da dovedu u pitanje legitimnost izbornih pobjednika.

“Činit će sve da dovedu u pitanje ne samo legitimnost izbornih pobjednika: iz dana u dan, iz emisije u emisiju, iz kadra u kadar scenarirati će i režirati sve ovo što je danas kao moto prosvjeda izgovorio Zoran Milanović. Na koji način? HRT, ali i drugi mediji ugošćivat će ‘političke analitičare’ i političare kojima nije po volji da je rasplet političkih događa okončao pobjedom Domoljubne koalicije i njene suradnje s Mostom oko formiranja vlasti. I više od toga. Svjedoci smo da HRT biva javni servis takvim tipovima kao što je Domagoj Margetić ili pak gospođa koja je prosvjedovala pred zgradom Mosta”, podsjeća Ban.

Provokacije osobito učekuje u razdoblju od konstituiranja hrvatskog Sabora do formiranja Vlade.

“Dakle, svo ovo vrijeme konstituiranja hrvatskog Sabora pa do formiranja Vlade, treba očekivati provokacije čiji su inspiratori političke osobe koje su izgubile formalnu vlast a u izvedbi mainstream medija (HRT), te tipova (Domagoj Margetić) i udruga koji će po svemu sudeći uskoro izgubiti javni značaj ali, izvjesno je, i novčanu potporu”, rekao je Ban.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari