Connect with us

Reagiranja

Političke optužnice protiv časnika HV-a i HVO-a u BiH izravno optužuju RH

Objavljeno

on

Zbog nezadovoljstva sadržajem i reakcijom politike, 100% za Hrvatsku uputilo je priopćenje o novim optužnicama tužiteljstva BiH.

[ad id=”93788″]

U zadnje vrijeme tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiže optužnice s političkom konotacijom protiv generala HV-a i HVO-a te protiv časnika nižih razina. Sadržaj optužnica izravno optužuje Republiku Hrvatsku za udruženi zločinački poduhvat i agresiju na BiH. Takvim optužnicama iskrivljuju se povijesne činjenice te se Domovinski rat stavlja u neprihvatljivi kontekst, stoji u priopćenju koje potpisuje Dražimir Jukić, predsjednik ZUV HGP-a.

U interesu zaštite digniteta Domovinskoga rata te zaštite branitelja protiv kojih su podignute optužnice očekujemo aktivno političko djelovanje naših političkih predstavnika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Dosadašnji pasivni odnos naših političkih predstavnika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine prema ovim problemima dodatno je olakšao daljnji progon branitelja i rušenje digniteta Domovinskog rata. Pasivan pristup nije u interesu zaštite nacionalnih hrvatskog naroda u BiH, kažu u 100% za Hrvatsku.

Stoga ovim putem mi hrvatski branitelji iznosimo svoje razočarenje pasivnošću političara te očekujemo brzo i aktivno uključivanje u rješavanje problema podignutih optužnica i zaštitu digniteta Domovinskog rata, stoji u priopćenju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari