Connect with us

Politički rentgen

Političko zaprašivanje komaraca

Objavljeno

-

Sukobi Bože Petrova i Tomislava Karamarka postali su pretežak teret za daljnje funkcioniranje ove Vlade, a Karamarko je postao i pretežak uteg za HDZ, izjavio je premijer na odlasku, gospodin Tihomir Orešković.

[ad id=”93788″]

Tom svojom izjavom , koju nije obrazložio ni jednom rečenicom, namjerno ili slučajno, dobro ili loše procjenjujući, Tim je izazvao  krizu Vlade, a istovremeno je izazvao i pravi politički puč unutar najveće državotvorne stranke u Hrvatskoj.

Sva daljnja politička događanje nakon te Timove izjave, spretne su ili nespretne  reakcije  na namjerno  izazvanu političku nestabilnost, a osobito na činjenicu da se premijer usudio započeti kadroviranje unutar stranke koja ga je postavila na mjesto prvog čovjeka države.

U poraskozorje današnjeg dana, na početku ovog burnog političkog tjedna koji je pred nama, zagrebačkim  Jarunom je protutnjao Bandićev traktor za zaprašivanje komaraca. I dok sam sjedio za tipkovnicom promišljajući kako dati svoj doprinos i eventualno pomoći  Domovini od evidentnih ugroza, u sobu, kroz prozor, uletjela mi je prekrasna buba. Trenutak je još zujala, srušila se na pod, okrenula se na leđa i uginula. Prekrasna buba bila je kolateralna žrtva zaprašivanja komaraca i samo Bog zna koliko ih je još palo.

Kampanja zaprašivanja političkih komaraca, koji su nas nesmanjenom žestinom i nevjerojatnom upornošću pikali zadnjih mjeseci dovodeći hrvatsku naciju do stanja ludila, u punom je jeku. Kolateralnih žrtava, onih koji nisu naučili preživljavati u ovoj surovoj hrvatskoj političkoj zbilji, onih koji se na znaju prilagoditi i odvojiti bitno od nebitnog, bit će daleko više nego što očekujemo.

Pred nama su samo dva moguća ishoda, novi izbori ili rekonstrukcija ove Vlade koja je već odavno stvar političke prošlosti. Prijevremeni izbori i mogući rezultati tih izbora, koji bi nas ponovo doveli u roj dosadnih komaraca, ne garantiraju Domovini ništa dobro ni pozitivno. Naprotiv, čini mi se, izbori  bi bili strahovito štetni, kako na ekonomskom tako i na duhovno-svjetonazorskom planu. Izbori su prijetnja za dugoročnu nestabilnost Hrvatske, a ta nestabilnost odgovara zagovaračima formule MI ili ONI i  njihovim medijskim apologetama.

Formula MI ili ONI koju mnogi doživljavaju kao puku sintagmu nepromišljanog i bahatog retoričara Milanovića, pakao kojega nam je isti lik obećao, proizvodnju ustaša i fašista koju lik i njegova bulumenta potiču, nije samo pusta priča kojoj treba nedijalektički okretati leđa i svoditi je na puke retoričke parabole.

Formula MI ili ONI klasična je mafijaška prijetnja, klasična je poruka kako se ovdje radi o borbi do istrebljenja, klasična je uputa da protivnika treba konačno i definitivno uništiti do neprepoznatljivosti. Ovo je borba za ideju da ostanemo samo MI, a da zauvijek nestanu ONI. Ovo je borba za Titovu ili Tuđmanovu Hrvatsku!

Nametnuta je medijska slika da se ovdje radi o sukobu dva mafijaška klastera istih moralnih vrijednosti, ponovo je nametnuta matrica SDP=HDZ, no u toj matrici moramo dobro odvagnuti tko ima više , a tko manje oružje za pobjedu? Tko ima, a tko nema medije, tko ima mogućnosti manipulacija obavještajnim sustavom  i pravosudnim aparatom, tko ima, a tko nema nevladine udruge, kojekakva povjerenstva, tko ima, a tko nema opljačkani novac hrvatskih građana, tko je, a tko nije u prednosti u ovom podmuklom pokušaju okupacije naše Domovine?

Ovo nije pravedan dvoboj „face to face“ između dvije partije, ovo  je klasično urotničko ubojstvo usporedivo sa ubojstvom predsjednika Kenedya. Dok su svi mislili da je ubojica predsjednikja Lee Oswald, danas  je potpuno razvidno da je predsjednik Kenedy ubijen s leđa, od izdajica u svojim  vlastitim redovima.

Slikoviti prikaz Bandićevog zaprašivanja komaraca, a bolje reći Bandićevog zaprašivanja političkih komaraca, može biti znakovita pouka, kako ubiti tigraste komarce koji prijete promijeniti genetsku sliku metropole i naše Domovine. To može samo onaj koji zna primiti udarce i nakon toga ostati na nogama i postati rješenje, a ne problem.

Politička slika Hrvatske nije crno-bijela, političke nomenklature se ne mogu dijeliti na poštene i nepoštene, jer u ovoj mafijaškoj, krokodilskoj  močvari, pošteni su odavno progutani.

Poštenima je u politiku zabranjen pristup!Ima samo  nepoštenih i manje nepoštenih!

 Na nama je odabrati, jer u pitanju nisu stvarne ili proizvedene afere, one su u ovom slučaju marginalne i najmanje važne. U pitanju je opstanak i budućnost  Domovine. Na nama je pragmatično, bez previše nesuvislog moraliziranja, stati rame uz rame, u novom svenacionalnom zajedništvu i poništiti formulu MI ili ONI.

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari