Connect with us

Hrvatska

Poljak: Situacija na poplavljenom području Vrgorca se počela stabilizirati

Objavljeno

on

Foto: Hina

Situacija ne poplavljenom području naselja Kokorići pored Vrgorca u subotu se počela stabilizirati te se očekuje da bi već u nedjelju, ako ne bude novih kišnih oborina, razina vode trebala početi opadati, izjavio je Toni Poljak iz Splitskog HGSS-a.

“Vodostaj i danas raste ali se taj porast mjeri u milimetrima što je znatno manji intenzitet njenog porasta nego prethodnih dana. To znači kako možemo reći da porast vode dostiže svoj vrhunac i nadamo se da bi već sutra mogao početi opadati vodostaj na poplavljenom području ako ne bude novih kišnih oborina,” rekao je Poljak za Hinu.

Dodao je kako će pripadnici HGSS-a nastaviti pomagati stanovništvu poplavljenog područja i sljedećih dana te će njihov broj na terenu ovisiti o potrebama.

Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić je optimističan glede daljnjeg razvoja okolnosti na poplavljenom području.

“Porast vodostaja bi tijekom sljedeće večeri do nedjelju ujutro mogao dostići svoj maksimum, no možemo biti optimistični jer meteorološke prognoze za sljedeći tjedan najavljuju ljepše vrijeme, bez kišnih oborina, tako da možemo očekivati polako otjecanje vode prema nižim poljima i prema Baćinskim jezerima,” rekao je Pranić.

Istaknuo je i kako je najvažnije da tijekom dosadašnjeg trajanja ove poplave nitko nije ozlijeđen, a ljudi čije su kuće potopljene smješteni su kod rodbine. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari