Connect with us

Pregled

Poljak: Sve postaje HGSS-a u Hrvatskoj pripravne za intervenciju kod Vrgorca

Published

on

Sve postaje Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u Hrvatskoj stavljene su u stanje pripravnosti za dodatni angažman na poplavljenom području naselja Kokorići pored Vrgorca bude li to potrebno, doznaje se u četvrtak od Tonija Poljaka iz Splitskog HGSS-a.

“Trenutačno je na poplavljenom vrgoračkom području 25 pripadnika HGSS-a, a bude li potrebno vrlo brzo se mogu dodatno angažirati naši pripadnici iz svih dijelova Hrvatske i doći pomoći,” rekao je Poljak za Hinu

Pročelnik komisije HGSS-a za spašavanje na vodama Rene Tonkli je kazao kako su na vrgoračkom poplavljenom području trenutačno angažirani pripadnici HGSS-a iz Splita, Makarske, Dubrovnika, Karlovca i Ogulina, ali u slučaju potrebe priključit će im se još HGSS-ovaca iz svih dijelova Hrvatske

“Naših 100 članova iz svih dijelova Hrvatske u svakom je trenutku spremno otići pomagati na poplavljeno vrgoračko područje ako to bude potrebito,” rekao je Tonkli za Hinu.

Po Poljakovim riječima trenutačno je 26 kuća u Kokoriću “odsječeno” a u deset njih je prodrla voda no nitko nije životno ugrožen i sve je za sada pod kontrolom.

“Na poplavljenom području je angažirano pet naših čamaca kojima prevozimo ljude koji idu na posao, te ‘odsječenim’ domovima dostavljamo potrepštine – hranu, plinske boce, dovozimo pijesak za zaštitne vreće i odlazimo u te domove premještati namještaj iz nižih u više dijelove ako je voda prodrla u njih,” objasnio je Poljak. Dodao je kako su na terenu angažirani i pripadnici Crvenog križa i Hrvatske elektroprivrede (HEP).

“Radnici HEP-a isključuju struju u domovima na poplavljenom području kako ne bi došlo do kratkih spojeva,” kazao je Poljak.
Istaknuo je kako razina vode na poplavljenom području raste te će tako i nastaviti sve dok traju kišne oborine.

Dodao je kako se procjenjuje da bi razina vode na poplavljenom vrgoračkom području mogla početi stagnirati sljedećeg vikenda za kad se predviđa prestanka kišnih oborina. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari