Connect with us

Iz Svijeta

Poljska dala 18 haubica Ukrajini

Objavljeno

-

Foto: EPA

Poljska je Ukrajini dala 18 AHS Krab samohodnih haubica, objavio je je Poljski javni radio u nedjelju citirajući vladin izvor, zbog kijevskih napora da se odupre ruskim napadima u istočnoj regiji Donbasu

Ukrajina je zbog teškog bombardiranja u istočnim regijama pozvala zapad da joj pošalje dalekometnije oružje kako bi okrenula tijek rata.

Haubica AHS Krab ima maksimalni domet od 40 kilometara.

Agencija IAR, koja donosi vijesti za poljski javni radio izvijestila je da je Poljska također obučila oko 100 ukrajinskih topnika da upravljaju haubicama.

Ukrajina je počela dobivati protubrodske rakete Harpun od Danske te samohodne haubice od SAD-a, kazao je ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov u nedjelju.

I Češka republika u bliskoj budućnosti planira Ukranjini poslati još naoružanja u vrijednosti od između 24 i 28 milijuna eura, najavila je ministrica obrane Jana Černohova za češki medij CT, prenosi dpa u nedjelju.

“Od iznimne je važnosti da se pomaže postojano”, rekla je Černochova, te istaknula da je Prag Kijevu od početka ruske invazije poslao vojne opreme u iznosu od više od 140 milijuna eura.

Ministrica je potvrdila da se među vojnom opremom nalazi i teško oružje, ali Černochova nije dala točne detalje o vrsti i količini vojne pomoći iz “sigurnosnih razloga.”

Ipak, češki su mediji objavili da se među opremom nalaze i tenkovi T-72, pješadijska bojna vozila BMP-1, haubice Dana te moguće i bojni helikopteri sovjetskoga tipa Mil Mi-24. (Hina)

SAD se sprema poslati dosad najmoćnije oružje Ukrajini: ‘Ovo bi mogla biti prekretnica!‘

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari