Connect with us

Iz Svijeta

Poljska je kupila više od 60 milijuna doza cjepiva protiv korone

Objavljeno

on

Poljska je kupila više od 60 milijuna doza cjepiva protiv covida-19 od šest proizvođača, izjavio je premijer u utorak, dok se zemlja priprema za cijepljenje početkom sljedeće godine.

Poljska namjerava cijepiti svo odraslo stanovništvo, oko 30 milijuna ljudi, i uspostavit će diljem zemlje oko 8000 punktova gdje će se provoditi cijepljenje. To je jedan od najvećih logističkih izazova s kojim je zdravstveni sustav ikada bio suočen.

“Mi smo osigurani i sada je vrijeme za veliki izazov, a to je provedba nacionalnog programam cijepljenja protiv covida-19”, objavio je premijer Mateusz Morawiecki na Facebooku.

Njegov savjetnik Michal Dworczyk rekao je na tiskovnoj konferenciji da je vlada dosad dobila dovoljno prijava za uspostavu punktova cijepljenja kako bi se omogućilo da se tjedno cijepi 180.000 ljudi.

Međutim, vlada bi mogla imati problema s uvjeravanjem ljudi da se cijepe. Zadnje istraživanje CBOS-a pokazalo je da se gotovo polovina Poljaka ne namjerava cijepiti.

Poljska, koja ima 38 milijuna stanovnika, do utorka je zabilježila 1.076.180 slučajeva koronavirusa i 20.592 umrla od posljedica covida-19. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari