Connect with us

Hrvatska

Poljske zračne snage stižu na vojni aeromiting u Zadru

Objavljeno

on

Foto: MORH / G.Pranjić

Ministar obrane Damir Krstičević u srijedu se na marginama sastanka ministara obrane NATO-a u Bruxellesu susreo s kolegom iz Litve, kao i s ministrom obrane iz Poljske koji je najavio sudjelovanje poljskih zračnih snaga na vojnom aeromitingu u Zadru, priopćeno je iz ministarstva.

Ministar i potpredsjednik vlade Krstičević sudjeluje na dvodnevnom sastanku ministara obrane NATO-a, a u Bruxellesu je održao i odvojene bilateralne sastanke s poljskim ministrom Mariuszom Blaszczakom i litavskim ministrom Raimundasom Karoblisom.

Poljski ministar obrane tom je prigodom pozitivno odgovorio na hrvatski poziv za sudjelovanjem poljskih zračnih snaga na prvom međunarodnom vojnom aeromitingu CROIMAS, koji će se održati 30. svibnja ove godine u Zadru prigodom proslave tridesete obljetnice hrvatske državnosti, stoji u priopćenju ministarstva.

Hrvatski ministar je u razgovorima podsjetio na hrvatske prioritete u području obrane tijekom predsjedanja Vijećem Europske unije, najavivši svoja očekivanja vezana uz sastanak ministara obrane članica Europske unije, koji će se početkom ožujka održati u Zagrebu.

Uoči sastanka NATO-a Krstičević je istaknuo hrvatsku predanost zadaćama vezanih uz kolektivnu obranu Saveza, a što se konkretno i manifestira kroz sudjelovanje pripadnika Hrvatske vojske u NATO eFP (enhanced Forward Presence – ojačana prednja prisutnost) borbenim grupama u Poljskoj te u Litvi, na čemu su mu zahvalili ministri tih zemalja. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari