Connect with us

Kultura

Polnoćka – pjesma koja poziva na dobra djela

Objavljeno

-

Božićni El bend ove godine donosi Polnoćku,  neobično kratku pjesmu, ali snažne i bezvremenske poruke s kojom žele skrenuti na problem socijalno ugroženih i beskućnika u gradu Zagrebu!

Spot je snimljen u pučkoj kuhinji na Svetom Duhu i pokazuje da malo našeg odvojenog vremena može napraviti puno za drugoga. Bend je izveo čitav koncert, rasplesao korisnike pučke kuhinje i uljepšao im taj dan, a članovi su se uključili i u volonterske poslove kojih naravno ima jako puno. Naime pučka kuhinja na Svetom Duhu tek je jedna od osam aktivnih u Zagrebu i dnevno podijeli i do pet stotina obroka.

 “U božićno vrijeme trebamo se sjetiti više nego ikad da je cijeli svijet obitelj i da trebamo biti na mjestima gdje su ljudi u potrebi. Naziv polnoćka simbolično je odabran jer upravo tada dolazi do promjene u svijetu – rođenje Isusa koji iznova nadahnjuje ljude na dobra djela. Božja blizina na ovom svijetu smo upravo svi mi koji pomažemo jedni drugima” – poručuju iz Božićnog El benda.

Polnoćka je prvi singl nakon njihovog autorskog albuma “Sedam priča o Božiću” i ovog puta u izdanju El Recordsa – izdavačke kuće koju vode mladi za mlade.  Bend je krenuo kao učenički bend u sklopu El Musicante glazbene škole, a danas ga vode mladi glazbenici održavajući jedan fenomen na glazbenoj sceni – jedini autorski božićni bend u Hrvatskoj.

U nastajanju pjesme i video spota sudjelovalo je više od dvadeset volontera, a Božićni El bend osim njima posebno zahvaljuje franjevcima sa Svetog Duha koji su omogućili snimanje spota.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari