Connect with us

Vijesti

Položeni vijenci na vukovarskom Memorijalnom groblju

Objavljeno

-

Foto: Hina/arhiva

U povodu Dana državnosti vijence podno spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položila su i svijeće u četvrtak upalila brojna izaslanstva među kojima i Vukovarsko-srijemske županije te grada Vukovara.

“Kao puno puta do sada došli smo odati dužnu počast onima koji su dali svoje živote za samostalnu Republiku Hrvatsku. Dan državnosti je najbolja prilika za to jer je riječ o danu kada je uspostavljena moderna hrvatska država. Osim toga danas slavimo i Dan branitelja vukovarsko srijemske županije. Svim stanovnicima naše županije čestitam Dan državnosti”, rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Vijenac je podno spomenika na Memorijalnom groblju položilo i svijeću upalilo i izaslanstvo grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom.

“Današnji dan je ostvarenje višestoljetnog zalaganja cjelokupnog hrvatskog naroda koje je kulminiralo s Domovinskim ratom. Na čelu tog procesa bio je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman i hrvatski branitelji, ali i svi građani koji su sanjali neovisnu Republiku Hrvatsku. Iz tog razloga slavimo ovaj dan, a upravo je Memorijalno groblje u Vukovaru simbol tog procesa i dolaskom na ovo mjesto postaje jasno koliko je stvaranje slobodne Hrvatske bilo zahtjevno i koliko je veliko postignuće da mali hrvatski narod ima svoju državu, u svojim granicama i svojim demokratskim sustavom”, rekao je Penava.

Za sve poginule i nestale u Domovinskom ratu molitvu je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru, fra Tonio Vučemilović, a potom je služena i sveta misa u vukovarskoj Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas