Connect with us

Pomoć Hrvatima u BiH za zapošljavanje

Objavljeno

-

Predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Daria Krstičević razgovarala je s apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj nadbiskupom Alessandrom D’Erricom o položaju Hrvata katolika u BiH istaknuvši da će glavni kriterij za dodjelu sredstava potpore Hrvatima u BiH iz hrvatskoga proračuna biti otvaranje novih radnih mjesta u zemlji.

Kako je u četvrtak izvijestila Katolička tiskovna agencija (KTA) BiH predstojnica Krstičević je nunciju D’Erricu rekla kako su Hrvati u BiH, njihov položaj i status, “važno strateško pitanje oko kojeg postoji konsenzus u Republici Hrvatskoj”.

Nadbiskup D’Errico pohvalio je napore koje Hrvatska čini te je istaknuo kako je potrebno raditi i na poticanju gospodarskih aktivnosti koje će dodatno pridonijeti opstanku i ostanku Hrvata u BiH.

Krstičević je istaknula kako je upravo održivi razvoj, koji uključuje otvaranje novih radnih mjesta, jedan od glavnih kriterija prilikom dodjele sredstava putem natječaja za financiranje programa i projekata koji su od posebnog interesa za hrvatski narod u BiH, a kojeg provodi Državni ured.

Ona je podsjetila da je unatoč složenoj gospodarskoj situaciji u 2013. za 5 milijuna kuna povećan iznos za projekte Hrvata u BiH te da se ni u 2014. taj iznos neće smanjivati.

Hrvatska svake godine financira obrazovne, kulturne, znanstvene i zdravstvene programe i projekte koji su od interesa za hrvatski narod u BiH. U prošloj godini je za ta namjene izdvojeno 20 milijuna kuna.

Hina

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas