Connect with us

Pregled

Poništena mjera: Kadetkinja (19) ipak nije isključena iz Akademije

Objavljeno

on

Foto: Arhiva

Načelnica Akademije poništila je pedagošku mjeru kojom je djevojka bila isključena iz škole i to zbog uložene žalbe

Kadetkinja (19) koja je zbog snimke na kojoj njeni kolege plešu Užičko kolo izbačena iz Policijske akademije ‘Josip Jović’ u Zagrebu, na kraju je ipak vraćena.

Načelnica Akademije poništila je pedagošku mjeru kojom je djevojka bila isključena iz škole i to zbog uložene žalbe u kojoj je kadetkinja navela kako ”nije znala da se radi o Užičkom kolu i nije imala namjeru povrijediti ničiji ugled niti čast, kao što ni objava materijala i interes javnosti ne znači povredu ugleda MUP-a”, prenosi RTL.

U rješenju tako stoji: ”…poništava se pedagoška mjera isključenja iz policijske škole Klasa: 602-01/21-07/1. Urbroj 511-01-122-21-52, koju je dana 16. sprnja 2021. godine, izrekla voditeljica Policijske škole “Josip Jović” te se u skladu s člankom 117. stavkom 2. predmet dostavlja na ponovno rješavanje prvostupanjskom tijelu.”, a slučaj se vraća na ponovno odlučivanje o statusu kadetkinje.

Podsjetimo, jedna je mlada policajka izbačena nakon što je u javnost izašla snimka zabave s jedne kadetske proslave, a čelništvo institucije bilo je u toj mjeri razljućeno potezom mladih policajaca i policajki da je kadetkinju koja je to sve snimala promptno izbacila iz krovne institucije za obrazovanje policijskih kadrova Republike Hrvatske.

Ipak, čini se da je mjera izbacivanja nakon žalbe poništena od strane načelnice.

 

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR