Pratite nas

Događaji

Ponovni zahtjev USKOK-a za pritvor Bandiću?

Objavljeno

na

USKOK je jutros Županijskom sudu u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv gradonačelnika Milana Bandića i zatražio naplatu 15 milijuna kuna u korist državnog proračuna Republike Hrvatske.
Na web stranicama USKOK-a stoji kako je prijedlog podnesen imajući u vidu da je okrivljeni postupio protivno uvjetima rješenja o jamstvu i danom obećanju da neće ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke.

Bandić je jučer pušten iz istražnog zatvora u Remetincu nakon što je Ustavni sud donio odluku da ukida tri rješenja Županijskoga suda iz ožujka. Među ostalim, zaključio je da je Milan Bandić u pritvoru bez pravne osnove te da se jamčevina od 15 milijuna kuna mogla oduzeti samo u slučaju da je počinio istovjetna ili slična kaznena djela za koja je već osumnjičen u aferi Agram.

No, puštanje na slobodu ne znači da će Milan Bandić moći obnašati gradonačelničku dužnost. Naime, među jučer ukinutim odlukama je i ona prema kojoj je mogao voditi Zagreb. Njegov je status sada tako jednak onome prije vraćanja u Remetinec, dakle, na slobodi je, ali uz zabranu obnašanja gradonačelničke fukcije.

Županijski sud danas bi ponovno trebao odlučivati o mjerama opreza.

A predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić potvrdio je da će Izvanraspravno vijeće Suda danas odlučivati o tome može li Bandić obavljati svoju gradonačelničku dužnost ili ne.

[ad id=”68099″]

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Vukovar – Očekuje se dolazak oko 30.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Na inicijativu gradonačelnika Ivana Penave u Vukovaru će se u 14 sati održati prosvjedni skup zbog nezadovoljstva radom državnih institucija na procesuiranju počinitelja ratnih zločina.

Očekuje se dolazak oko 30.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske.

Gradonačelnik je pozvao na miran prosvjed bez političkih poruka mržnje i nesnošljivosti.

Policija i organizatori smatraju da će sve proteći mirno jer je cilj poslati jasnu poruku institucijiama da nakon 27 godina počnu raditi svoj posao i počnu kažnjavati ratne zločine.

Ističu da ukoliko se institucije ponovno ogluše na zahtjeve Vukovaraca da ovo nije kraj već novi početak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

U Osijeku održana premijera dokumentarnog filma ‘Štafeta smrti’

Objavljeno

na

Objavio

U Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku jučer je upriličeno premijerno prikazivanje dokumentarnog filma “Štafeta smrti” u organizaciji Odbora za branitelje HDZ Osijek uz suradnju s Zajednicom udruga HVIDRA OBŽ.

Predsjednik Odbora za branitelje HDZ Osijek Dalibor Križanović zahvalio se mnoštvu nazočnih HRVI, dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata srednjoškolaca i zainteresiranih građana. Zajedništvo je naša snaga ustvrdio je Dalibor i posebno se zahvalio samim sudionicima prikazanog događaja Ivici Jurčanu i Đuri Kovačeviću, koji su teško ranjeni ostali u minskom polju 12 odnosno 9 dana.

Autorica filma Nada Prkačin pozvala je nazočne hrvatske branitelje da se uključuju u svjedočenju istine o Domovinskom ratu svojim vlastitim svjedočenjima jer će istina postati pisani trag ljudi koji nisu bili sudionici Domovinskog rata.

Damir Radnić je predstavio istinske heroje Domovinskog rata Ivicu Jurčana i Đuru Kovačevića jedine živuće sudionike štafete smrti. Iako teško ranjeni hodajući sa protezama Ivica i Đuro nisu izgubili vjeru u Domovinu i dalje vjerujući u vrijednosti ranih devedesetih.

Premijeri su bili nazočni i izaslanici župana i gradonačelnika Antun Blažević i Darko Nađ, velika dvorana Nadbiskupskog vikarijata bila je popunjena, dok je sam dokumentarni film izazvao duboke emocije gledatelja.

U predvorju Vikarijata održana je izložba fotografija maloljetnih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari