Pratite nas

Događaji

Ponovni zahtjev USKOK-a za pritvor Bandiću?

Objavljeno

na

USKOK je jutros Županijskom sudu u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv gradonačelnika Milana Bandića i zatražio naplatu 15 milijuna kuna u korist državnog proračuna Republike Hrvatske.
Na web stranicama USKOK-a stoji kako je prijedlog podnesen imajući u vidu da je okrivljeni postupio protivno uvjetima rješenja o jamstvu i danom obećanju da neće ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke.

Bandić je jučer pušten iz istražnog zatvora u Remetincu nakon što je Ustavni sud donio odluku da ukida tri rješenja Županijskoga suda iz ožujka. Među ostalim, zaključio je da je Milan Bandić u pritvoru bez pravne osnove te da se jamčevina od 15 milijuna kuna mogla oduzeti samo u slučaju da je počinio istovjetna ili slična kaznena djela za koja je već osumnjičen u aferi Agram.

No, puštanje na slobodu ne znači da će Milan Bandić moći obnašati gradonačelničku dužnost. Naime, među jučer ukinutim odlukama je i ona prema kojoj je mogao voditi Zagreb. Njegov je status sada tako jednak onome prije vraćanja u Remetinec, dakle, na slobodi je, ali uz zabranu obnašanja gradonačelničke fukcije.

Županijski sud danas bi ponovno trebao odlučivati o mjerama opreza.

A predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić potvrdio je da će Izvanraspravno vijeće Suda danas odlučivati o tome može li Bandić obavljati svoju gradonačelničku dužnost ili ne.

[ad id=”68099″]

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Povijest hrvatske političke emigracije u 20. stoljeću – međunarodna konferencija

Objavljeno

na

Objavio

Danas je otvorena međunarodna konferencija POVIJEST HRVATSKE POLITIČKE EMIGRACIJE U 20. STOLJEĆU (21. – 22. veljače 2019.) u organizaciji Hrvatske matice iseljenika i Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva.

Pozdravni govor, uz Marina Soptu, predsjednika Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva i Miju Marića, ravnatelja Hrvatske matice iseljenika te Tomislava Markića, ravnatelja ureda HBK i BK BiH za dušobrižništvo Hrvata u inozemstvu, održala sam ispred Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, referirajući se na Odsjek za povijest i doktorski studij povijesti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

Dan otvorenih vrata na HVU ‘Dr. Franjo Tuđman’ u Zagrebu i Splitu

Objavljeno

na

Objavio

Foto: HVU / M. Sever (Arhiva)

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” održava se u subotu u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu te u splitskoj vojarni “Admiral flote Sveto Letica-Barba” u Loru, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Posjetiteljima su prezentirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studijski programi za potrebe Oružanih snaga RH, navode iz MORH-a.

Također prezentirani su uvjeti i način upisa na studij Vojnog inženjerstva, Vojnog vođenja i upravljanja, Vojnog pomorstva i Aeronautika – smjer vojni pilot, kao i posebni kriteriji Ministarstva obrane RH za upis, kadetska prava i obveze te vojna obuka. Posjetiteljima je omogućen i obilazak Kampusa, kabineta i drugih objekat, razgovor s kadetima te razgledavanje brodova Hrvatske ratne mornarice.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari