Pratite nas

Komentar

‘Ponovno ubijanje i ubijenih i preživjelih Hrvata’

Objavljeno

na

U nizu suvremenih oružja za masovno ubijanje koje se proizvodi diljem današnjeg svijeta je ono najstarije, i danas najčešče upotrebljavano, koje se pokazalo i potvrđuje gotovo nezamijenjivim, su mediji, podjednako oni stari pisani i novi elektronički. Najveće vojne sile svijeta koriste ga od vremena njihova izuma, budući da se pokazalo vrlo učinkovitim i razarajučim. Glavna njihova prednost je što su legalna, dozvoljena i podjednako se koriste u miru i u ratu. U miru kao priprema za rat, i u ratu kao oružje propagande, laži, motiviranja svoje vojske ali i naroda u cjelini.

Mediji su opasna ratna sredstva u rukama diktatora, okupatora i osvajača. Svi oni, diktatori, okupatori i osvajači, u pohodu na vlast prvo  osvajaju medije i stavljaju ih u svoju službu, i tada postaju najzaštićenija sredstva političkog establishmenta.

Medije jednako pisane i elektroničke kao ratna oružja uspješno su koristili Muslimani u ratnim zločinima nad Hrvatima, i Bošnjaci u poratnom periodu skrivanja istih, te u pripremama za nastavak zaustavljenog ili početak novog rata.

Četvrt stoljeća Bošnjaci putem medija koje su u ratu okupirali i osvojili vrlo vješto pred Svjetskom zajednicom skrivaju strašne zločine svoje muslimanske Armije počinjene nad Hrvatima, i njihove masovne grobnice na hrvatskim prostorima kroz koje je ritualnim odrubljivanja glava hrvatskih zarobljenika i civila, prošla njihova genocidno konfesiocidna Armija.

Hrvatske žrtve muslimanske Armije, samo s područja Bugojna i Lašvanske doline, a čije masovne grobnice skrivaju u Bugojnu zločinac Mlaćo u Travniku zločinac Genjac, nakon što su ih Muslimani izmasakrirali, Bošnjaci ih skrivajući im grobnice masakriraju više od 25 godina.

Naime, sve od 8. lipnja 1993. kada je čista muslimanska  i mudžahedinska ABiH upala u nebranjeno hrvatsko selo Maljine, zarobila sve koje su našli, pokretne i bolesne, te na isilovski način ih likvidirali, skrivaju masovnu grobnicu njih 30 među kojima je bio i epileptično bolesni dječak i njegov otac. Bikoša je time, uz Križanćevo selo, Buhine kuće, Vitez, Miletiće, Guču Goru i,,, jedan od najmonstruozniji muslimanskih zločina nad Hrvatima Lašvanske, te je zbog toga toliko dugo i skrivana masovna grobnica masakriranih trojice braće Balta, dva brata Barać, jedan maloljetnik 17 godina, Bobaš otac i sin 22 godine, braća Tavić,,,.

Dio je to  pojedinaca od velike brojke  zajednice na kojima je zločinačka Armija Alije Izetbegovića izvršila isilovske zločine, i čije je grobnice travnički krvnik Genjac skrivao sve do sad, što zločin čini još strašnijim i brutalnijim. Genjac taj travnički Mlaćo znao je i zločince kojima je prokazivao Hrvate u Travniku, i masovnu grobnicu žrtava, i to ga čini suzločincem, kojeg sud ne sudi, što je i razlog neizgradnje pomirbe muslimanskih zločinaca i hrvatske žrtve.

Očito da muslimanskim radikalistima i vjerskim ekstremistima i nije do pomirbe, budući da svaka pomirba vodi ka izgradnji mira i priznavanje zločina, a što bošnjačkoj strani nikako nije u interesu. Nitko na muslimansko bošnjačkoj strani nema hrabrosti prozvati Genjca pravim imenom, zločincom, i prisiliti ga da otkrije i druge masovne grobnice hrvatskih žrtava. A zasigurno da zna za sve, kao što zna i počinitelje zločina.

Zna Genjac tko je od njegovih  suboraca za šerijatsku BiH izrešetao kip Svetog Frane u okupiranom i obeščašćenom gučogorskom samostanu, tko je izrešetao i spaljivao Bibliju, odnio umjetničke slike i bogatstvo iz samostanskog muzeja. Zna Genjac i zločinca iz svojih redova koji je masakrirao hrvatske žrtve u Miletićima, među kojima je također bio maloljetnik.

Zna puno toga taj travnički prokazatelj Hrvata, a to znači i sudija bez suda, i stoga je visokopozicioniran u vjerskoj muslimanskoj ratnoj i poratnoj partiji SDA. A kako to zna Genjac, zasigurno to zna i Svjetska zajednica, koja je suskrivala, i suskriva, sve te poznate muslimanske zločince i masovne hrvatske grobnice.

Kako bi saprala povijesnu  odgovornost za nečinjenje dvadeset i šest godina otkrivaju dijelove masovne grobnice na Bikoši, dok druge žrtve i dalje ostavljaju skrivene. Čeka se završni egzodus Hrvata ispred muslimanskih zlikovaca, i interesne Svjetske zajednice, kako bi im se predali njihovi mrtvi i iznijeli ih, kao što su i Srbi bili, prisiljeni odnijeti svoje mrtve iz Sarajeva.

Govoriti o održivosti multietnične i multikonfesionalne BiH a u isto vrijeme skrivati masovne grobnice hrvatskih žrtava, zapravo je ponovno ubijanje i ubijenih i preživjelih Hrvata. Muslimanski zločini će se ponavljati nad Hrvatima ne samo dok bošnjačka politička i vjerska vrhuška u Sarajevu skriva poznate počinitelje, već sve dok se ne odsvira kraj krvavog pira što ga Muslimani zasvirali agresijom na hrvatski narod, i dok posljednji Hrvat ne izbjegne i bude prognan  iz Lašvanske doline.

Skrivanjem masovnih hrvatskih grobnica bošnjačka strana zastrašuje hrvatski narod kako bi napustio svoj kraj i ostavio ga da pozeleni kao što je pozelenio svaki okupirani komadić Bosne i Hercegovine na kojem danas nema ni traga o hrvatstvu i katoličanstvu. Slika takve BiH cilj je i dijela

Svjetske zajednice koja za naftne dolare surađuje sa Bošnjacima, prijeteči hrvatskom narodu, “ili se asimilirajte ili vas ne će biti”.

Pokop samo malog dijela identificiranih hrvatskih žrtava muslimanskog zločina nad Hrvatima iz Maljina 08. lipnja 2019. na groblju Prahulje, jasno govori da Bakir Izetbegović, Halid Genjac, i cijela ta ratna i poratna muslimansko bošnjačka vrhuška zna imena zločinaca i mjesta masovnih grobnica u Lašvanskoj dolini. Na Svjetskoj zajednici je da ih prisili da prokažu i kazne zločince, otkriju mjesta masovnih grobnica, što bi bio preduvjet nekog dijaloga izgradnje zajedničke troentitetske BiH. Sve dok se skrivaju poznati muslimanski zločinci, oni zapovjedne odgovornosti i oni počiniteljske, govor o bilo kakvoj zajedničkoj BiH zločin je ravan počinjenom.

Vinko Đotlo

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Hebrang: ‘Do danas nije otkopano ni jedan posto svih grobišta’

Objavljeno

na

Objavio

Andrija Hebrang, razlog sporosti otkrivanja zločina komunističke vlasti tijekom Drugog svjetskog rata i poraća vidi u tome što su do danas sve vlade bile većinom komunističke.

– U prvoj hrvatskoj vladi 1990. jedino ja nisam bio član Saveza komunista nikada. U zadnjem predsjedništvu HDZ-a u kojem sam bio 2009. bio sam jedini koji nije nikad bio član Saveza komunista. To je razlog zbog čega se grobišta ne otkopavaju i zbog čega se priča razvlači, istaknuo je Hebrang u izjavi za Direktno.hr, prenosi hrsvijet.net

Podsjetio je kako su oni koji su se bavili tom temom u Hrvatskoj pronašli, a postoje i dokumenti i policijski izvještaji koji to potvrđuju, više od 940 lokaliteta koje treba otkopati.

– Do danas nije otkopano ni jedan posto, kaže Hebrang.

Tvrdi kako je od samih početaka hrvatske neovisnosti postojao jak otpor u pronalaženju istine.

– Godine 1990. Franjo Tuđman oformio je saborsku komisiju koja je otkopala 1163 tijela na Maceljskoj gori i onda neslužbeno prestala s radom. Osobe iz komisije primale su prijetnje, nisu smjele o toj temi nastupati u javnosti. I tih 1163 jadnika, njihove kosti su 20 godina zaboravljene i nespomenute bile u crnim vrećama i ležale na tavanu patologije Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Nakon 20 godina smo ih pokopali u Macelju i napravili zavjetnu crkvicu pokraj tog najvećeg hrvatskog groba, podsjeća Hebrang.

Dodaje kako je komisiju službeno ukinuo Ivica Račan 2000. godine i da se po tom pitanju ništa nije događalo sve do 2011. godine.

– Tad sam u Saboru uspio progurati zakon o osnivanju Ureda o otkrivanju komunističkih zločina. Prvo smo se počeli baviti Gračanima jer smo tamo točno znali lokalitete zahvaljujući higijeničaru pokojnom Miroslavu Haramiji. Njega su, naime, 1945. komunisti angažirali da dezinficira grobove pobijenih nakon rata. Haramija je 1991. godine objavio u jednim dnevnim novinama svoj brižno čuvani popis grobišta, ali ni sljedećih 20 godina nije zakopana lopata s ciljem otkopavanja i ljudskog zbrinjavanja posmrtnih ostataka, podsjeća Hebrang.

Podsjeća i na zabrane u režiji Zorana Milanovića.

-Učinili smo to tek mi u organizaciji navedenog Ureda i to nam je bio posljednji posao. Naime, za vrijeme postojanja Ureda uspjeli smo istražiti samo tri lokaliteta, u jednom od njih bile su kosti maloljetnih osoba, i onda nam je vlada Zorana Milanovića zabranila rad i ukinula Ured”, kaže Hebrang i dodaje da nije bolje stanje ni danas.

Tvrdi kako je osobno premijeru Andreju Plenkoviću dao program i objasnio gdje se što nalazi.

– Sad su oni počeli s otkopavanjem, ali u tajnosti kako bi sakrili bilo kakvu priču o tome. Dakle, ni s ovim otkopavanjem nije se dogodilo ništa jer to nije ni jedan promil od ukupno ubijenih, a nije otkopano ni jedan posto svih grobišta, kaže Hebrang, prenosi hrsvijet.net.

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Miroslav Škoro: ‘g. Pupovac nadolijeva ulje na vatru’

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro na Facebooku se osvrnuo na jučerašnje izjave saborskog zastupnika i predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca o napadu na pripadnike srpske zajednice kod Knina.

“Znakovita je šutnja hrvatskog državnog vodstva na uvredljive izjave Milorada Pupovca koji se koristi retorikom i stavovima srbijanskog predsjednika Vučića. Umjesto da smiruje tenzije nastale u incidentu, g. Pupovac nadolijeva ulje na vatru i očito želi profitirati na napadu na hrvatske građane koji je za svaku osudu.

Od njega, kao zastupnika u Hrvatskom saboru, očekivao sam puno više mudrosti, a puno manje ostrašćenosti. Politika je, kako je govorio moj profesor Lauc, “toplo srce, hladna glava i čiste ruke”. Očito se g. Pupovac, kao hrvatski političar, inspirira za ovakve istupe na velikosrpskom derneku na Fruškoj gori. Žalosnija od Pupovčeve huškačke retorike je samo gromoglasna tišina njegovog glavnog koalicijskog partnera, koji šutke prelazi preko takvih izjava”, stoji u Škorinoj objavi.

Škorio je komentirao jučerašnju konferenciju za medije zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca, Borisa Miloševića i Dragane Jeckov, koji su komentirali napade na Srbe s područja Knina.

“Neki političari traže da se Pupovcu začepe usta. Dok imam fizičke snage i mentalne sposobnosti ne postoji nitko tko će mi začepiti usta. Može samo posegnuti za tim da mi oduzme fizičku snagu ili mentalnu moć. Ljudi koji mi na službeni, fakultetski mail i druge adrese šalju prijetnje nastavljaju rat protiv ljudi koji nikada nisu bili za rat. Nastavljaju progone ljudi koji ničim ne pokazuju neprivrženost i nepoštovanje Ustava ove države. Ima li netko tko to čuje i razumije”, upitao je jučer Pupovac.

“Griješi se, jer stvari neće prestati postojati jer ih se ne zove pravim imenom. Nije ovdje riječ o izoliranom incidentu niti je riječ o slučajnom događanju. Komemorativne prakse ratnih događaja, bilo da obilježavaju stradanja ili pobjede, najčešće u sebi nose poruke međuetničke netolerancije. Nismo uspjeli stvoriti komemorativne prakse koje neće poticati na rat i nepoštivanje srpske zajednice. Komemorativnim praksama na različite načine nastavljamo rat, a neki time žele protjerati i ovo malo Srba što je ostalo u Hrvatskoj. I medijske poruke u funkciji komemorativne prakse doprinose tome. Ne vode računa o tome kako će razlučiti ljude koje nemaju veze s Miloševićem i njegovom politikom od ljudi koji to imaju. Takve poruke pojedinci i grupe razumiju onako kako su razumjeli ljudi u Uzdolju”, kazao je Pupovac.

Pupovac usporedio današnju demokratsku i slobodnu Hrvatsku s NDH i predskazao joj istu sudbinu i kraj

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari