Connect with us

Komentar

Ponovno zabrinjavajuće vijesti iz Crne Gore

Objavljeno

on

Nakon reakcije na napad na predsjednika Hrvatske građanske inicijative Adrijana Vuksanovića, s osjećajem olakšanja primio sam ohrabrujući odgovor potpredsjednice Skupštine Crne Gore i predsjednice Grupe prijateljstva s Hrvatskim saborom gđe. Branke Bošnjak sa snažnom osudom napada.

Nažalost, tek tjedan dana poslije, iz Crne Gore ponovno stižu zabrinjavajuće vijesti! Općina Kotor donijela je odluku o preimenovanju kotorskoga plivačkog bazena po imenu čuvara zloglasnoga logora Morinj 1991. godine. Ovakva odluka, koju ne mogu nazvati drugačije nego sramotnom, ponovno potkopava razvoj bilateralnih odnosa i baca sjenu na dosadašnju suradnju i mnogobrojne napore koje smo godinama gradili u cilju stvaranja međusobnog povjerenja i uvažavanja.

Hrvatske institucije i dužnosnici, među njima i ja osobno, smo i ovaj put reagirali u skladu s našim ovlastima i ubuduće ćemo s još većom pažnojm pratiti zbivanja u Crnoj Gori. U reagiranju upućenom Skupštini Crne Gore najoštrije sam osudio donesenu odluku.

Logor Morinj bio je mjesto stradanja i patnje naših sunarodnjaka čije ožiljke još osjećamo, posebno na jugu Lijepe naše. Nadam se kako će se glas građana Crne Gore, neovisno o nacionalnoj pripadnosti, a koji njeguju europske i slobodarske u vrijednosti u budućnosti više i jače čuti, te da će ovakve, sramotne inicijative biti kratkog vijeka, komentirao je Branko Bačić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR