Connect with us

BiH

Ponovno zatraženo angažiranje kanadera u Tomislavgradu, požar prijeti 800 kuća

Objavljeno

on

Općina Tomislavgrad u BiH ponovno je u ponedjeljak uputila molbu vlastima Republike Hrvatske za angažiranje kanadera budući su gasitelji na tlu nemoćni s vatrenom stihijom koja, po izvješćima, ugrožava 800 obiteljskih kuća.

Hrvatski kanaderi jučer su u popodnevnim satima uspjeli požar ugasiti, no vjetar ga je ponovno aktivirao u noćnim satima.
“Stanje je opet zakompliciralo kada je vjetar danas naglo promijenio smjer i aktivirao pojedine dijelove požarišta prema više naselja”, rekao je načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić. Po njegovim riječima teško je stanje u selima Gornjem Brišniku, Zidinama, Čobanovićima, Koritima, Drmića stajama, Grabovici.

Zbog nemoći gasitelja na tlu koji se bore s 30 kilometara dugom požarnom linijom ponovno je zatražena pomoć kanadera iz Hrvatske.
Prema izvješću Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) Federacije BiH, stanje na požarištima općine Tomislavgrad je vrlo kritično, a ugroženo je oko 800 domaćinstava.

“Pomoć helikoptera bi bila od vitalnog značaja”, navode iz FUCZ-a.
Isti izvještaj navodi i da se stabiliziraju požarišta na području općine Stolac, no istodobno su upozorili da postoji opasnost od ponovnog širenja vatrene stihije zbog promjene pravca vjetra. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR