Connect with us

Vijesti

Popis stanovništva može odrediti budućnost BiH

Objavljeno

-

Potpredsjednik SDS-a Mirko Šarović danas je u Istočnom Sarajevu održao konferenciju za novinare, na kojoj je govoreći o aktualnim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH istaknuo pitanje predstojećeg popisa stanovništva BiH.

Srpska demokratska stranka BiH smatra da “popis u listopadu ima povijesni značaj i da ima dalekosežne reperkusije te da u nekim svojim elementima može odrediti budućnost prostora BiH u cjelini”.

– U tom smislu SDS je pozvao građane da se pripreme za ovaj popis, što će ponoviti bezbroj puta u narednih 60 dana. SDS sa ovom konferencijom počinje jednu vrstu kampanje u kontinuitetu za popis stanovništva da animira građane da se pripreme i izađu na popis stanovništva BiH – kazao je Šarović nakon pres-konferencije.

Ovo je, dodaje, poseban poziv svim strukturama vlasti uključujući posebno poziv Vladi Republike Srpske da “učini sve kako bi se omogućio izlazak građana na popis i kako bi se uspostavila takva kontrola da se na taj način preduprijede eventualne moguće manipulacije s popisom stanovništva BiH”.

Šarović je kazao da će se SDS do kraja godine posvetiti rješavanju životnih pitanja, što znači da se neće baviti predizbornom kamanjom, koju smatra neprimjerenom u ovom vremenu.

– Neke političke stranke ne samo što su počele predizbornu kampanju već i javno licitiraju s kandidatima za funkcije u RS-u i institucijama BiH, a s ciljem skretanja pažnje s najvažnijih životnih pitanja – rekao je potpredsjednik SDS-a.

dnevno.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari