Connect with us

Vijesti

PopisMonitor: Mnogi su u BiH ostali nepopisani

Objavljeno

-

Prije nego je službeno završen Popis stanovništva stanova i kućanstava u BiH, PopisMonitor je primio brojne pozive i online prijave građana koji nisu bili popisani.

”Više od 20 građana iz općina Centar Sarajevo, Novi Grad Sarajevo, Stari Grad Sarajevo, Ilidža, Tuzla, Travnik, Brčko i Doboj poslalo nam je ovakve prijave tijekom posljednja dva dana, tvrdeći da su ostali nepopisani i oni i njihovi susjedi, te da se popisivači nikada nisu pojavili na njihovim kućnim adresama ili ostavili bilo kakvo obavještenje o svom dolasku do 15. listopada”, navode iz PopisMonitora.

Mnogi od građana požalili su se i na to da popisivači, ako i jesu dolazili, nakon ostavljanja obavještenja o dolasku nikada više nisu došli, te da su ih uzaludno čekali u vrijeme kada su rekli da će ponovo posjetiti domaćinstvo.

Pored toga, tijekom trajanja popisa, PopisMonitoru su se javili građani koji su tijekom trajanja popisa bili odsutni iz BiH kraće od godinu dana, a njihova su domaćinstva bila prazna i nije ih nitko mogao popisati, niti su se, po zakonu, mogli popisati putem obrasca za inostranstvo, jer je on predviđen samo za osobe koje izbivaju iz BiH duže od 12 mjeseci.

Brojni građani i građanke BiH tako su ostali nepopisani, iako su mnogi među njima do posljednjeg dana čekali popisivače na svojim vratima.

Bljesak

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari