Connect with us

Hrvatska

Poreč: Tridesetak kamp prikolica na putu za Sisačko-moslavačku županiju

Objavljeno

on

Foto: Denis Bernobic/fb

Vrijedna donacija u vidu više od trideset kamp kućica i kampera krenula je u srijedu iz Poreča prema Sisačko-moslavačkoj županiji, a nakon što je iz Petrinje, Siska, Gline i ostalih mjesta stigao apel kako su ljudi i mala djeca noć proveli na otvorenom te kako im trebaju kamp kućice.

Građani Poreštine organizirali su se i odmah krenuli u akciju prikupljanja transporta kućica i kampera a zahvaljujući angažmanu vučne službe Bernobić, Auto kampa Polidor, i Grada Poreča tijekom dana je na put prema Sisačko-moslavačkoj županiji krenuo konvoj. Grad Poreč i mnogi sugrađani odazvali su se apelu. Točno u podne ispred dvorane Žatika krenuo je konvoj od devet kamiona, osam jeepova i dva kombija.

Iz Grada Poreča navode kako je porečki gradonačelnik Loris Peršurić kontaktirao gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića, izrazio mu podršku u ime cijelog Poreča te ponudio pomoć između ostalog i u smislu operative s obzirom na kritičnu situaciju.

“Sve su to donacije građana s cijele Poreštine i šire, a pomoć i dalje prikupljaju porečki Crveni križ, mjesni odbori kao i brojne udruge i inicijative. Ovo je nezapamćena tragedija. Minimalno što možemo učiniti je pomoći ljudima čiji su domovi stradali, koji su prestravljeni i čije strahote, na žalost, još nisu gotove”, poručio je gradonačelnik Peršurić dodavši kako su brojni građani, udruge, klubovi razni prijevoznici s područja Poreča ponudili razne oblike pomoći.

“Trenutno je na putu devet kamiona, svaki vuče po dvije prikolice, 8-9 jeepova i dva kombija. To je prva tura, imamo još nekih četrdeset kućica za Glinu”, poručio je Denis Bernobić dodavši kako su kućice opremljene, pune potrepština, deka i pokrivača te kako su se javili i gosti koji svake godine borave u Poreču koji poklanjaju kamp prikolice za žitelje u potresu stradale županije. (Hina)

Iz Slovenije poslali veliki broj kamiona i strojeva za pomoć teško stradalim područjima (VIDEO)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari