Connect with us

Komentar

Porfirije: ‘Ako ikom želimo zlo neka bude nama’

Objavljeno

-

Patrijarh srpski Porfirije poručio je da pravoslavni srpski narod ne može pristati na to da bilo tko dovodi u pitanje njegov duhovni i nacionalni identitet. Naveo je da sve što pravoslavni srpski narod želi muslimanima Bošnjacima i katolicima Hrvatima treba i sebi poželjeti.

“Ako ikom želimo zlo neka bude nama. Ako želimo zlo Muslimanima Bošnjacima, neka bude nama. Ako želimo zlo katolicima Hrvatima neka bude nama. Što želimo njima neka bude i nama”, napisao je patrijarh Porfirije na “Instagramu”.

Ali, naveo je srpski patrijarh, ne mogu pristati ni na to da bilo tko dovodi u pitanje ono što oni jesu, njihov identitet, duhovni i nacionalni.

“Tek kad znamo tko smo, prepoznajemo tko je i bilo tko drugi. Tek tada ćemo moći dijeliti svoje s takozvanim tuđim i od njih primati ono što nam pružaju i tako bogatiti jedni druge”, napisao je patrijarh srpski.

Patrijarh Porfirije završio je za vikend dvodnevni posjet Eparhiji banjalučkoj, prvi otkad je izabran na mjesto poglavara Srpske pravoslavne crkve.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari