Connect with us

Komentar

Porfirije sutra u Jasenovcu – Možda nam i zapjeva?

Objavljeno

-

Papa Franjo je u nedjelju, nakon kratkog posjeta Budimpešti, doputovao u Slovačku u četverodnevni službeni posjet toj zemlji u kojoj će se sastati s osobama koje su preživjele holokaust i s pripadnicima romske zajednice.

Svetog Oca, koji je nakon sastanka s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom rekao da se zalaže za “otvorenost” prema drugima, u Bratislavi je dočekala slovačka predsjednica Zuzana Caputova.

U Papinu čast su, u trenutku kada je zrakoplov kojim je doputovao dotaknuo pistu, istodobno širom zemlje zazvonila zvona 2627 katoličkih crkava.

Papa Franjo bi se u ponedjeljak trebao sastati s članovima židovske zajednice, među kojima će biti i osobe koje su preživjele holokaust.

Na društvenim mrežama se pojavila informacija kako patrijarh Porfirije sutra dolazi u Jasenovac (ponedjeljak, 13. 9.).

Sve je komentirao Predsjednik stranke Desno Anto Đapić:

Pratim! Sveti Otac Papa Franjo obilazi Mađarsku i Slovačku! Mađari i Slovaci su ponosni! Prema izvorima na društvenim mrežama nama sutra u Jasenovac dolazi patrijarh SPC Porfirije! Možda nam i zapjeva : Šta se ono na Dinari sjaji i pozove kao Vučić da Srbi 15. ovog mjeseca istaknu srpske državne zastave po Hrvatskoj! Dobro je, nije loše! Papa kod Orbana, Porfirije u Jasenovac, ekumenizam na djelu, komentirao je Đapić.

Vučić pozvao Srbe u Hrvatskoj da 15. rujna objese srpske zastave gdje god žive

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari