Connect with us

Iz Svijeta

Portlandska policija ubila osumnjičenika za ubojstvo Trumpovog pristaše

Objavljeno

-

Foto: Arhiva

Policija je usmrtila muškarca osumnjičenog za ubojstvo pristaše Donalda Trumpa vatrenim oružjem prošloga vikenda tijekom nereda u Oregonu, rekli su dužnosnici a prenosi u petak BBC.

Michaela Reinoehla (48) policija je sumnjičila za ubojstvo pristaše predsjednika Trumpa tijekom sukoba predsjednikovih pristaša s onima pokreta Black Lives Matter u Portlandu.

Reinoehl je rekao da je postupao u samoobrani kada je usmrtio Aarona Danielsona, člana desne skupine Patriot Prayer.

Za sada je nejasno zašto su policajci ubili Reinoehla.

Bio je raspisan nalog za njegovo uhićenje, a policija ga je pronašla u četvrtak.

Anonimni izvor rekao je za agenciju AP kako je Reinoehl izvadio pištolj prilikom susreta s policijom, nakon čega su ga policajci ubili.

Jedan je dužnosnik rekao za New York Times da je osumnjičenik za ubojstvo, za kojega nisu mogli potvrditi da je Reinoehl, izašao iz stana i ušao u vozilo.

“Dok su ga pokušavali privesti došlo je do pucnjave”, rekao je pukovnik Ray Brady za New York Times.

Članovi i pristaše pokreta Black Lives Matter (Crni životi vrijede) prosvjeduju, često nasilno, od ubojstva Georgea Floyda u svibnju, a događaju se i sukobi s desnim skupinama.

Reinoehl, koji je redovito prosvjedovao, kazao je za Vice News kako je mislio da će Danielson ubosti njega i prijatelja.

“Nisam imao izbora. Mislim, imao sam izbora. Mogao sam sjediti i gledati ih kako ubijaju mog prijatelja druge boje kože, što nisam mogao napraviti”, rekao je.

U četvrtak se predsjednik Donald Trump osvrnuo na ubojstvo Danielsona.

“Zašto portlandska policija ne uhiti hladnokrvnog ubojicu Aarona ‘Jay’ Danielsona. Radite svoj posao, radite ga brzo”, objavio je na Twitteru. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari