Connect with us

Reagiranja

Poruka branitelja iz Splita: Gospodo ili drugovi iz Rijeke, ne provocirajte i ne iskušavajte naše strpljenje

Objavljeno

on

Uoči svečanog otvorenja Europske prijestolnice kulture na riječkom Korzu je išaran plakat koji prikazuje jugoslavensku zastavu, izložen u sklopu programa ‘Rijeka, koraci, vrijeme’.

Zajednica branitelja HDZ-a ‘Gojko Šušak’ Splitsko-dalmatinske županije reagirala je zbog pojave jugoslovenske trobojnice usred Rijeke.

I nakon najnovije rezolucije EU parlamenta o osudi svih totalitarnih režima i njihovih simbola, u kojoj se podsjeća kako su ‘nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti’, ispada kako je u Hrvatskoj još na djelu afirmacija onog komunističkog.

S druge strane ljudima se podnose prijave zbog hrvatskih zastava s prvim bijelim poljem pod kojima je konstituiran prvi višestranački saziv Hrvatskog sabora. Takve stvari su nedopustive i krajnje je vrijeme da se Hrvatska odredi prema tim pitanjima.

Trebamo uvažiti europske preporuke i donijeti jasne zakonske inicijative kojima ćemo izjednačiti simbole komunizma, fašizma i nacizma. Samo potpunim zatvaranjem totalitarnih poglavlja i okupljanjem oko zajedničkih vrijednosti Domovinskog rata Hrvatska može ići naprijed.

Jugoslavenska zastava je simbol zločinačke države pod kojim su ginuli naši prijatelji, a i sami smo stradali i borili se protiv nje. Danas se takav simbol zakonski ne smije izlagati niti u jednom hrvatskom gradu.

Gospodo ili drugovi iz Rijeke, ne provocirajte hrvatske građane, hrvatske branitelje, ne iskušavajte naše strpljenje jer posljedice ne postupanja nadležnih institucija mogu biti velike.

Pozivamo institucije Republike Hrvatske da promptno reagiraju, da istraže i procesuiraju provokatore zbog kršenja i nepoštivanja hrvatskih zakona i rezolucije Europskog parlamenta od 19.09.2019. godine- poručio je Dragan Maretić, predsjednik ZB HDZ GŠ SDŽ.

UOZBILJIMO SE, KRAJNJI JE TRENUTAK!

 

Tomislav Jonjić: Petokraka u Rijeci simbolizira stoljeće nasilja i terora nad hrvatskim narodom

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari