Connect with us

Događaji

Poruka Predsjednice Republike u povodu početka nove školske godine

Objavljeno

on

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je poruku učenicama i učenicima, roditeljima, učiteljima i nastavnicima u povodu početka nove školske godine sljedećeg sadržaja:

 

„Drage učenice i učenici, poštovani roditelji, učitelji i nastavnici,

Svima vama prije svega želim sretnu i uspješnu školsku godinu 2016./2017., a napose onim najmlađima, prvašima, koji ove godine kreću na svoje školsko putovanje.

No ovaj dan i nas odrasle vraća u mnoge lijepe trenutke djetinjstva i mladosti, ujedno nas podsjećajući koliko nam je za život bilo važno obrazovanje. Ono je, uz roditeljski odgoj, najbolji zalog osobnog i društvenog razvoja i napretka.

Hrvatska je uvijek imala izvrsne učenike, što nam svake godine ponovno potvrđuju iznimni uspjesi na međunarodnim natjecanjima. To možemo zahvaliti prije svega našim požrtvovnim učiteljima, nastavnicima i pedagozima. Dužni smo im stoga pružati svu moguću potporu u njihovu plemenitu zvanju. A kako bi naše škole još više bile mjesta modernog i kreativnog učenja, važno je uspješno završiti i provesti kurikularnu reformu te osigurati računala i besplatne školske udžbenike za sve. Svaki je učenik jednako vrijedan naše skrbi!

 

Isto tako očekujem skoro donošenje mjera pronatalitetne politike, kako bi nam klupe u budućim godinama bile punije, a školski hodnici ispunjeniji žamorom i smijehom.

 

Svim želim lijepe i radosne školske dane!“

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR