Connect with us

Hrvatska

Naknadnom odlukom sudaca Štit kneza Domagoja dijele lađari Zagreba i Stabline

Published

on

Unatoč tomu što je posada Zagreba na 23. Maratonu lađa prva prošla kroz cilj, naknadnom odlukom sudaca, prvo su mjesto podijelili lađari Zagreba i Udruga lađara Stablina pa Štit kneza Domagoja ove godine dijele dvije momčadi.

Razlog ovakvom potezu sudaca, kako navode mediji, bilo je to što su zagrebački lađari u jednom trenutku u utrci oduzeli prednost lađarima Stabline.

Maraton lađa na Neretvi je amatersko sportsko natjecanje u tradicionalnim lađama u kojima lađari preveslaju 22,5 kilometara od Metkovića do cilja u pločanskom zaljevu. Posadu svake lađe čini 10 veslača, te bubnjar i parićar, odnosno kormilar.

Natjecanje, ploveći u posebnom brodu, pratio je i pokrovitelj manifestacije predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Na brodu s Milanovićem, uz ostale, su i Marija Vučković ministrica poljoprivrede i izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i Branko Bačić izaslanik predsjednika hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića.

Ovogodišnji Maraton lađa, zbog poštivanja epidemioloških mjera zaštite od koronavirusa, održao se bez publike i popratnih manifestacija u Metkoviću i po uplovljavanju natjecatelja na cilj u Pločama. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari