Connect with us

Pregled

Posavec i Kovač osumnjičeni u nepovezanim slučajevima

Objavljeno

-

Foto: arhiva

Međimurski župan Matija Posavec i SDP-ov saborski zastupnik, bivši gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač prema neslužbenim informacijama, osumnjičeni su u nepovezanim slučajevima – Posavec za primanje mita, a Kovač zbog insceniranja prijetnji smrću koje je tražio da istraži policija.

Policija i Uskok potvrdili su da su u petak ujutro “započeli s realizacijom kriminalističkog istraživanja”.

“Tijekom današnjeg dana provest će se sva uhićenja kao i hitne dokazne radnje koje su rezultat ovog istraživanja – koje je obuhvatilo više osoba, neke s javnim dužnostima – pod sumnjom da su počinile koruptivna kaznena djela, izvijestila je policija.

Uskok je priopćio da će “nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravodobno obavijestiti javnost”.

“Za sada se može potvrditi da se među osobama u odnosu na koje se provode navedene radnje nalazi i saborski zastupnik za kojeg je od Hrvatskog sabora zatraženo skidanje imuniteta”, priopćio je Uskok.

Predstavnici Međimurske županije, kako se doznaje, u petak će održati konferenciju za novinare. Iz Međimurske županije oglasili su se kratkim priopćenjem u kojem navode da nisu primili nikakvu službenu informaciju o uhićenju župana Posavca te da sve županijske službe redovno funkcioniraju.

„U slučaju bilo kakvih službenih informacija, pravovremeno ćemo vas obavijestiti”, ističe se u priopćenju.

Prema neslužbenim informacijama Posavec je osumnjičen da je primio od 10.000 kuna za zapošljavanje u međimurskoj Županijskoj upravi za ceste (ŽUC).

Predsjednika Upravnog vijeća ŽUC-a Franjo Makovac za Hinu je rekao da je trenutno na godišnjem odmoru, da nema nikakve službene informacije te da je i sam o akciji čitao u medijima.

I v.d. ravnateljica ŽUC-a Đurđica Hamer za Hinu je izjavila da nema nikakve informacije te da su “svi šokirani ovime što se događa”.

Kovač je, pak, prema neslužbenim informacijama osumnjičen da je inscenirao prijetnje smrću za koje je tvrdio da ih prima uoči lokalnih izbora u svibnju.

Saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo (MIP) zakazalo je za 15 sati sjednicu na kojoj će odlučiti o zahtjevu Uskoka da se Kovaču skine imunitet zbog “kaznenog postupka, lišavanja slobode i određivanja istražnog zatvora”.

Ukoliko MIP, prema dosadašnjoj praksi, udovolji Uskokovu zahtjevu i Kovač će biti uhićen, a istražitelji će krenuti u pretres njegova doma i drugih prostorija.

Akcijom je obuhvaćeno ukupno šest osoba. Sve očekuje i ispitivanje u Uskoku koji će potom odlučiti hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor. (Hina)

Jandroković: Neugodno sam iznenađen informacijom o Kovačevu uhićenju

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas