Connect with us

Pregled

Posilović: Policija traži napadače na novinara, ali i organizatore prosvjeda

Objavljeno

-

Načelnik Sektora policije Policijske uprave zagrebačke Davor Posilović izjavio je u nedjelju da policija intenzivno traga za organizatorima jučerašnjeg neprijavljenog prosvjeda protiv Covid potvrda u Zagrebu, i za osobama koje su napale novinara RTL-a Gorana Latković.

“U tijeku su intenzivne mjere s ciljem da se potencijalni organizator ili više njih, na neki način kriminalistički obradi i da se podigne optužni prijedlog”, izjavio je Posilović novinarima ispred Policijske uprave zagrebačke.

Istaknuo je da je jučerašnji prosvjed protiv Covid potvrda prošao u “sigurnosno zadovoljavajućim uvjetima.

Međutim, Posilović ističe kako je činjenicom da prosvjed nije bio prijavio, čime je prekršen Zakon o javnom okupljanju.

“Na prosvjedu nije bilo niti redara, u manjem dijelu na prosvjedu su korištena pirotehnička sredstva, a prekršena je i Odluka o ograničavanju javnih okupljanja”, istaknuo je načelnik Sektora policije zagrebačke PU.

Izvijestio je da je policija zaprimila kaznenu prijavu zbog verbalnog i tjelesnog napada na novinara Latkovića. U cilju pronalaska napadača, policija će pregledati svoje snimke događaja, kao i snimke kamera Grada Zagreba i obaviti razgovore s očevicima.

“U Stalnom smo kontaktu s Hrvatskim novinarskim društvom i drugim strukovnim udrugama. Ukoliko se raspolaže s dodatnim informacijama oko napada na novinara ili drugih eventualnih napada, pozivamo da se prijave policiji”, poručio je Posilović. Dodao je da policiji zasad nisu prijavljeni eventualni drugi napadi na novinare.

Na Prisavlju, gdje se ispred sjedišta Hrvatske radio-televizije (HRT) nakon središnjeg prosvjednog skupa protivnika Covid mjera na Trgu bana Jelačića uputio dio prosvjednika, policija nije intervenirala. Ipak, istaknuo je da su ranije imali saznanja o mogućnosti da se dio prosvjednika uputi na tu lokaciju, pa su bili prisutni kako bi spriječili eventualni neovlašteni ulazak u HRT-ove prostorije.

Potvrdio je da su sudionici prosvjednog skupa na Trgu bana Jelačića zapalili zastavu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

“Događaj je dokumentiran fotografijom i videom, izvidi su u tijeku”, rekao je. (Hina)

Prosvjed ispred HRT-a: Prosvjednici traže obustavu ‘cenzure’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari