Pratite nas

Reagiranja

Poslanica Predsjednici od “zloduha prošlosti”

Objavljeno

na

Hvala Predsjednice na poslanici!

Ja, Ivo Vranić-Buva dragovoljac Domovinskog rata od 16.10.1990 – 30.06.1996. HRVI pripadnik ZNG, ATJ-Sunja, zapovijednik izvidničko diverzantskog voda Sunja javljam se kao “zloduh prošlosti”. Zloduh koji je srcem i dušom branio svoj Dom.

[ad id=”93788″]

Ja koji sam nebrojeno puta izvršavao zapovijedi svojih zapovijednika i mog vrhovnog nikad prežaljenog prvog predsjednika samostalne nezavisne Hrvatske, dr. Franje Tuđmana.

Gledam i slušam svaki dan kako moju domovinu komadaju, grizu, otimaju od nas branitelja HRVI, Hrvatica i Hrvata “Titini fašisti”.

Kako predsjednici izabranog od Hrvatskog naroda unose u lice, vrijeđaju, fućkaju. Taj šljam, ljudsko dno dna, snimaju filmove (Masakr u Dvoru) o zlodusima, hrvatskoj vojsci, policiji, SJP jedinicama, časnim HOS-ovcima, HRVI, a moja vrhovna zapovijednica ne dođe na obljetnicu “Bljeska”, ne dođe se pokloniti u Borovo selo mojoj braći po oružju 12. policajaca ubijeno na najbrutalniji način.

To boli predsjednice!

Predsjednice koji muzej je u planu 5.8.2016? Moja Predsjednica ne stane u obranu “poslanicom” najboljeg ministra u Hrvatskoj Vladi, Zlatka Hasanbegovića. Koji je jedini vidio i uviđa te prave “zloduhe prošlosti”, ne radnike i mrzitelje svega Hrvatskog. Zar i Vi predsjednice vidite ustaške zmije? Kao ona lignja u Izraelskom Knessetu. Kao onaj veleizdajnik Mesić, koji ima toliko džepova da ne zna gdje je zametnuo ček Hrvata iz Australije.

Zar sam ja predsjednice i svi članovi moje obitelji Ustaša? Ako volim svoj dom. Mnoge Hrvatice i Hrvati koji su Vam dali glas i bili uvjereni, o Bože napokon došla na mjesto predsjednika osoba koja voli svoj narod i domovinu.

Kome je upućena ova poslanica predsjednice? Tko od nas “ratnika” i Hrvatskog naroda vrši podjelu? Evo predsjednice kome ste trebali nasloviti poslanicu junacima koji su jurišali na 100% HRVI na Trgu Svetoga Marka, ovim četnicima i jugoslavenima, ti vrše razdor, ti pokušavaju i udaraju u temelje Hrvatske države. Stvorene na krvi branitelja i hrvatskog naroda: Pupovac, Teršelićka, Pusići, Margetići, Jergovići, Tomići, Pavičići, Hribari, Kosanovići, Mesići, Milanovići, Josipovići, Goldstaini, gongovi, platforme, Puhovski, ne radničke fronte, Kekini, bitorajci, Severice, Popovićke, novo kmeti, Radmani, Ostojići, Jovanovići, Rakićke, Frljići, Bauci, Stazići, Pećnici, Marasi, Grčići, Mirte. Veliki junak koji je istukao staru ženu Ružicu Čavar, i razni koji u srcu Zagreba pjevaju četničke pjesme, to je ta ekipa, a na čelu sa Lekovićem i poznatom pjevačicom “Lily Marlen” Uršom Raukar. Njima je ta poslanica trebala biti odaslana, na njihove adrese.

Na ovaj način predsjednice, ja mnoge Hrvatice i Hrvati osjećamo se prozvano. Ti navedeni prizivaju Ustaše, ali ne Ustaše, več Ustaške kune. 9.05.2016. kolona neradnika na Markovom trgu! Pa što tamo traže? A na krovu ustaška šahovnica. Nema straha da će im Ustaše skočiti sa krova na glavu.

Evo predsjednice, ako i dosada nisu detektirali vaši savjetnici, a i Vi sami to vam je mala pomoć od mene “zloduha prošlosti”.

[ad id=”93788″]

Niste predsjednice može bit vratili savjetnike Sašu Perkovića i Dejana Jovića. Svjestan sam da će ovo moje napisano izazvati komentare izvjesnog Laze Tošića i Kolje, ali neka za njih je na Banovini ostao još koji traktor, rado ću im napuniti rezervare i neka sav taj nabrojani šljam odvezu u otadžbinu Šešelju, Nikoliću, Vučiću, Vulinu i Rusu koji je na Dedinju u “kući cveća” neka tamo i ostanu.

Tužno zbori majka stara na zgarištu Vukovara
Ruke digla k nebu gore usta plaču i govore
“Ivo,Mijo,Niko,Mate” suho zlato Majke Šoljić Kate.
Sokolovi lijepi,mladi,moja radost moji jadi.
Jesul grozne muke bile?Gdje Vam trunu kosti mile?
Predsjednice u ovih par stihova osjeća se sva patnja i bol hrvatskog naroda,ovi sinovi su temelj Hrvatske države,a antihrvatizam bit će pobjeđen isto tako kao i zvjezda pteokraka i kokarda ne od “ustaša” već od Hrvatskih bojovnika i Hrvatskog naroda.
Ovu povijest ispisali smo mi predsjednice,svojom krvlju.
Uvjek vjeran Hrvatskom narodu!
Domu svom!
Bogu i domovini!

Ivo Vranić-Buva

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Lili Benčik: Otvoreno pismo Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović

Objavljeno

na

Objavio

Pogrešno gđo Predsjednice, iako su bili Hrvati, oni su se borili za federativnu Jugoslaviju, a ne slobodnu Hrvatsku

Poštovana g. Predsjednice!

Dovoljno je pogledati sadržaj i ciljeve dokumenata ZAVNOH-a, AVNOJ-a, pa da se vidi da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije, za federativnu Jugoslaviju. Nigdje nisu u svom programu imali samostalnu Hrvatsku.

Snagom medija koji su pod njihovim nadzorom i  snagom vlasti agresivno namećete  izjednačavanje NOB-a i Domovinskog rata, tvrdeći da je moderna hrvatska država nastala na antifašizmu. Nemoguća  je to teza, jer ponavljam, titovi partizani, pa bili oni i Hrvati nisu se borili za Hrvatsku, nego za Jugoslaviju ” Slobodnu Hrvatsku u novoj federativnoj Jugoslaviji”

Kada se usporede ciljevi NOB-a i ciljevi Domovinskog rata vidi se da je Domovinski rat ustvari bio  borba protiv tekovina NOB-a , jer je JNA nastojala sačuvati granice Jugoslavije( ( to joj je bila zadaća), a Srbija je u agresiji na Hrvatsku vidjela priliku da uz pomoć JNA ostvari svoj mit o Velikoj Srbiji.

“Hrvatski partizani nisu se borili za samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, već za federalnu… Dovoljno je pogledati programske i zakonske dokumente iz onog vremena (AVNOJ, ZAVNOH i slično). Iz njih je vidljivo da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije…  ali ne rojalističku( četničku) , nego federativnu… poslijeratno uređenje ipak je bilo manje zlo no što bi bilo po četničkom programu“. Prema tome, antifašisti nisu zaslužni za hrvatsku  samostalnost, nego upravo suprotno, a gori od njihovog bio je tek „četnički program“. Nisu stvorili niti su u svom programu imali samostalnu Hrvatsku, već  Jugoslaviju.

Gđo Predsjednice moderna hrvatska država nastala je odbacivanjem komunističkog sustava, pobjedom agresora Srbije i JNA i  uspostavom samostalne, nezavisne , suverene i demokratske države! Nastala je nasuprot  tekovina NOB-a! Hrvatski branitelji borili su se protiv tekovina NOB-a!

Borili su se upravo protiv komunista, koji nisu bili antifašisti, koji su se preobukli u antifašiste. Upravo ti preobučeni antifašisti su izžviždali Predsjednika dr. Franju Tuđmana 1991.godine, kao i vas u Pazinu  na spomen mons. Bože Milanovića, jer su baš oni pobili sve stvarne istarske rodoljube-narodnjake, kršćanske antifašiste, koji su uspjeli preživjeti talijanski fašizam, ali nisu preživjeli komunistički antifašizam.

Među njima najistaknutiji je otac od našeg biskupa u miru Ivana Milovana , Antun Milovan, kojega su pripadnici OZNE uhitili 22.ožujka 1945. kada je za kuhinjskim stolo, pisao pismo sinu Miroslavu ( sva tri sina su mu svećenici Miroslav preminuo 2004,  Vjekoslav preminuo 2015 i Ivan). Toliko im se žurilo da su pisma ostala kao dokaz na kuhinjskom stolu i odveli ga u nepoznato, mučili. ubili i bacili u nepoznatu fojbu.
Ti i takvi antifašisti pobili su cvijet istarskog hrvatskog rodoljublja, istinske antifašiste, istarske narodnjake. Antun Milovan bio je učen čovjek, narodnjak, antifašist i dosljedan vjernik, koji je volio svoju obitelj, svoj narod i svoju Katoličku crkvu. I upravo zbog tih svojih kvaliteta nije dočekao slobodnu Hrvatsku odlukom i nasiljem onih koji se za takvu domovinu nisu borili, a to su ti komunisti tzv. antifašisti, koji i danas ne priznaju Hrvatsku državu, jer su se borili za Jugoslaviju.

Stoga uzdizati takve antifašiste i davati im zasluge koje im ne pripadaju je povijesna krivotvorina i ponižavanje opet i iznova njihovih žrtava, istinskih , pravih antifašista istarskih Hrvata-narodnjaka!

Sa poštovanjem Lili Benčik, Pula

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Šajeta prozvao Škoru: Među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno

Objavljeno

na

Objavio

Šajeta: Znate li one strane tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj.

Popularni istarski kantautor Šajeta na svom Twitter profilu prokomentirao je predsjedničku kandidaturu svog estradnog kolege Miroslava Škore, objavljujući crticu iz života poslovno-estradnog svijeta.

Sudeći po sadržaju objave, Škoro na Šajetin glas ne treba računati.

– Znate li one STRANE tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima, koje otkupljuju od banaka i sličnih? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj! Na sreću nije prošlo, jer među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno, napisao je na svom profilu Dražen Turina Šajeta, prenosi Novi list.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari