Connect with us

Politički rentgen

POSLJEDNJE PRESTROJAVANJE „MENTALNIH BLIZANACA“

Objavljeno

on

Moram priznati i mene je datum prijevremenih izbora 11.rujna neodoljivo podsjetio na tragediju „njujorških blizanaca“, no u nešta drugačijem kontekstu nego što je to objavio Ivan Pernar na svom FB profilu. U svakom slučaju mladi čelnici „Živog zida“ imaju veliki smisao izazvati kontroverze, lavinu komentara i zapravo pokazuju visoko razumski talent za politiku, a još više za kreativni sukob s politikama koje su do sada vladale u Hrvatskoj. Ojačani iskusnim ekonomistima kao što je prof. Lovrinović imaju veliku šansu poljuljati obadva politička tornja koji nesmetano na političkoj klackalici vladaju Hrvatskom četvrt stoljeća s poraznim ekonomskim rezultatima.

„Živi zid“, „Most“ i ostali kreatori rušenja tog političkog bipolarizma trebali bi ipak shvatiti bit ekonomske propasti Hrvatske. Radi li se na putu hrvatske propasti  o totalnom ekonomskom neznanju, nekompetentnosti ili u pozadini ekonomskog, dužničko- ropskog sloma Hrvatske u kojoj trenutno „životinjari“ preko milijun i pol poštenih Hrvata i Hrvatica, zapravo stoji ideologija mentalno komunističkog nasljeđa iz doba dogovorne ekonomije. Ne stoji li u pozadini gospodarske propasti i dužničko ropske stvarnosti klasična komunistička pljačka Hrvatske dogovorena davno prije Domovinskog rata? Ne bili trebalo razotkriti te strukture, naplatiti im poreze na sumnjivo stečenu imovinu, naplatiti porezne dugove medijima koji ih štite i čistim računima krenuti u obnovu Hrvatske s novim, sposobni, mladim ljudima koji su željni pro aktivnog dokazivanja. Otkloniti ekonomske i gospodarske anomalije, a ne pozabaviti se lustracijom mentalno komunističkih kreatora namjernog ekonomskog nereda gotovo je nemoguća misija i zapravo je to deficit politika ovog snažnog „Trećeg puta“ koji prijeti urušavanjem hrvatskih političkih tornjeva. Bijeg od tih ekonomskih ideologija zapravo je poražavajuća politika.

Teorije urote o rušenju „njujorških blizanaca“ obišle su svijet, napravljene su bezbrojne studije o mogućoj prevenciji sličnih događaja i budite sigurni, mentalno komunistička mafija u Hrvatskoj spremna je više no ikada spasiti „hrvatske blizance“ od bilo kakvog i najmanjeg oštećenja. U svijetlu završetka suđenja Perkoviću i Mustaću, zagovornicima lustracije i istine stvari izgledaju optimistično i misle kako je konačno došlo vrijeme za obračun s lopovskim ubojicama i da će se „muenchenski“ slučaj preliti na hrvatsku političku scenu i olakšati  HDZ-u pobjedu, pa čak i apsolutnu, koju neki HDZ-ovci prepotentno, bez ikakvih osnova najavljuju. Stvari ponekad imaju sasvim drugačiji oblik, oštrica ima dvije strane i ponekad dobivena utakmica može biti lako izgubljena.

Postavlja se pitanje tko je izmislio Perkovića i Mustaća devedesetih, tko je dozvolio da rovare po Domovinskom ratu, tko je dozvolio Mesićima i Manolićima nesmetano djelovanje, umjesto da su nakon pokušaja državnog udara, u ratnom stanju 1994,  promptno završili pred streljačkim vodom ili u vlastitim tamnicama Golog otoka ili Lepoglave? Tuđman i HDZ, su to naravno dozvolili u ime nekog kvazi pomirenja! Dakle, HDZ, ako ovako zaoštrimo ovu problematiku, a kmeri će baš to učiniti, potpuno gubi naoko stečenu političku prednost i ona se zapravo okreće protiv njih i prvog Predsjednika koji se ponovo rodio  kao simbol novog HDZ-a.

Svi akteri „Trećeg puta“, a tu uključujem i pravaše, objedinjene ili ne, drže u rukama sigurnih, barem 35-40 mandata i samo je pitanje kako će ih iskoristiti u postizbornom ciklusu. Bez tih mandata nema nove Vlade! Zajedničko, što ih veže, politička je platforma rušenja „hrvatskih blizanaca“, rušenja tog toliko spominjanog dogovornog političkog bipolarizma. Godine 2003. kada je Račan izgubio izbore od Sanadera izrekao je čuvenu rečenicu:

 „Bolje pošteno izgubiti nego nepošteno vladati“!

Analizirajući  tu duboku Račanovu političku misao i to sa insajderima i akterima tih političkih događaja, sa uglednim lijevim i desnim analitičarima, možda i najboljima u Hrvatskoj, došli smo do zaključka da je Račan 2003, zapravo poklonio izbore HDZ-u i Sanaderu i time prebacio vrući krumpir „haškog sudovanja“ kao i „lociranje“ hrvatskih generala. Ne trebamo se previše truditi kako bi danas vidjeli da je to istina, kako je istina da mentalni komunisti tada, 2003 nisu „pošteno poraženi“, već je istina da su nesmetano i dalje nepošteno vladali svim hrvatskim resursima pomoću nepoštenog Sanadera uz pomoć Mesića i „zločinačke organizacije“ HDZ-a!

Tek dolaskom Karamarka stvari su se počele mijenjati i dotaknut je srž problema i to je pravi razlog njegovog rušenja. U članku „Međunarodna urota protiv Hrvatske“ prije gotovo tri mjeseca predvidio sam postavljanje Plenkovića na čelo HDZ-a i to se „slučajno“ i ostvarilo. Predvidio sam i dekapitaciju Milanovića, a to se „slučajno“ još nije dogodilo! Dogodit će se i to pod određenim okolnostima! Ako SDP tijesno izgubi ove izbore bit će to razlog za smjenu Milanovića, a ako tijesno dobije ove izbore Milanovića će dekapitirati otvaranjem njegovih kriminalnih afera i s novim čelnikom, vjerojatno Piculom, uči će u veliku koaliciju sa Plenkovićem. Milanović nije sposoban za takav oblik zajedništva, a i kampanja, koja će mu neminovno  biti samo prljavo gaženje HDZ-a, u čemu je zapravo doktor, onemogućiti će bilo kakvo poslije izborno zajedništvo „blizanaca“! To, umjesto Milanovića, mora odraditi netko drugi, već unaprijed određen!?

„Hrvatski blizanci“, koji su opasno zaljuljani, biti će spašeni, jer na vrijeme su razotkrili Karamarkovu teoriju urote, a „Treći put“, spasitelji Hrvatske na čelu sa notornim, ucjenjivačkim Mostom, zasluženo će zauzeti klupe u oporbi odakle mogu vrištati do mile volje.

Mustać i Perković izdržavati će doživotnu kaznu u Hrvatskoj, bolje reći u hrvatskim bolnicama otvorenog tipa, a sinovi mentalnih komunista i udbaša će i dalje pjevati staru pjesmu:

„Zaboravimo prošlost, okrenimo se budućnosti“!

Arhivi SKH-SDP i SKJ bit će zauvijek zapečaćeni!

„Hrvatski“ mediji, ovu političku utakmicu sa dogovorenim ishodom vodit će do kraja egal za „hrvatske blizance“, takvi će biti i rezultati izbora, a „blizanci“ će shvatiti da svoj spas od rušenja mogu naći u zajedništvo po Tuđmanovom modelu pomirbe koju ponovo  promovira gospodin Plenković! Koja dobra fora!? Ipak je to Tuđman predložio!? Plenković  kao da ne zna da je Tuđmanov model pomirbe propala stvar i bijaše čista idealistička utopija. Ponovo će to biti pomirba u kojoj će i dalje dominirati mentalni komunisti na novom putu spašavanja svoje zločinačke budućnosti. „Hrvatski mediji“, to će od srca pozdraviti, bez straha da će im neki novi gazde naplatiti milijarde kuna poreznih dugova, bez straha da će ih netko otjerati u davno zasluženi stečaj, bez straha da će morati živjeti na tržištu s demokratskim načelima! U tom bratstvu „velike koalicije“ uživati će bankarski sustav, uvoznički lobi, cijeli „regijon“ s Beogradom na čelu, peta kolona, velikosrpska bratija, a posebno NVO na čelu s Pusićem i Teršelićkom.

Uživat će i bjelosvjetske, financijske rejting agencije koje u mogućoj HDZ-ovoj ili SDP-ovoj  koaliciji s Mostom vide političku nestabilnost, a u velikoj koaliciji vide dugoročnu političku stabilnost!? Jasno nam poručuju šta činiti, ako želimo jeftinije novce!?

A hrvatski narod!? Po starom običaju vrlo brzo će rezignirano zaključiti: možda je tako i najbolje!?

Možda ih jednog dana ipak netko povede na opće narodni referendum o LUSTRACIJI!

BEZ LUSTRACIJE NEMA CROATIJE!

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari