Pratite nas

Komentar

Posljednji čin političke eliminacije dr. Zlatka Hasanbegovića!

Objavljeno

na

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, Tomislav Karamarko i dr. Zlatko Hasanbegović bez ikakve su sumnje najnapadaniji političari otkada uopće pamtimo tu vrstu agitpropa na teško inficiranoj liberalno-mentalno komunističkoj mainstream sceni.

Tone i tone novinskog žutog smeća, laži, podvala, spinova, fake news, koje nebi „pas s maslom pojeo“ u savršenom udbaškom modusu operandi ispiranja mozga,  servirano je hrvatskim građanima u proteklom vremenu, poglavito je servirano onima onima koje kolokvijalno nazivamo Hrvaticama i Hrvatima, s ciljem da se ovaj trojac uglednih ljudi i političara pod svaku cijenu ocrni i zauvijek ukloni iz politike kao birane predstavnike hrvatskog naroda koji stenje pod lavinom korupcije, kljijentelizma i izmišljenih svjetonazorskih sukoba. Naravno, konačan je cilj spriječiti prirodan prodor kozervativnih i domoljubnih politika na javnu scenu , spriječiti svaku pomisao o bilo kakvoj lustraciji, spriječiti obračun s moćnicima iz uvoznog lobija, te spriječiti rušenje mentalno komunističkih mitova i povijesnih falsifikata koji Hrvatsku drže okovanu u povijesnom pred tranzicijskom vremenu. Oni koji miču Tita s Pantovčaka ne valjaju, oni koji miču Tita iz centra Zagreba s najljepšeg trga su ustaše , oni koji su proklamirali nove vrijednosti na načelima kapilarne lustracije koja je na ovaj ili onaj način obavljena u svim postkomunističkim zemljama su neprijatelji Hrvatske br.1. Stanje hrvatske nacije na samom je dnu dna, sve se svodi na banalne tračeve, a na političkom tržištu, kao hrpice na tržnici nude se neka nova imena bez ikakve težine i kompetitivnih karakteristika.

Dr. Zlatko Hasanbegović je posljednji Mohikanac iz Karamarkovog „plemena“  i do dana današnjeg ne možemo odgovoriti na pitanje je li Dr. Zlatko Hasanbegović bio malj pomoću kojega je mentalno komunistička bulumenta rušila Tomislava Karamarka ili je pak bilo obrnuto. Čini se da je i jedno i drugo istina! Danas, kada se čini da je Tomislav Karamarko zauvijek odstranjen iz politike, osim ako on ne kaže drugačije nakon svojevrsne rehabilitacije u odluci Ustavnog suda o slučaju „Konzultantica“, na političkoj sceni ostao je dr. Zlatko Hasanbegović kao egzemplar čitave desne političke scene kojega pod svaku cijenu treba ukloniti iz politike da se kojim slučajem ne ponovi Kara-Hasina domoljubna koalicija koja je nanijela silne glavobolje apsolutnim gospodarima duboke države. Po nekim uglednim analitičarima lijeve i desne provenijencije u Hrvatskoj, moguća  nova Kara-Hasina koalicija u startu bi imala najmanje 15% prije nadolazećih parlamentarnih izbora. Ali, ukoliko bi se rehabilitirani Tomislav Karamarko odlučio na svoj potpuni „come back“ u politiku, ukoliko bi se kojim slučajem kandidirao za predsjednika HDZ-a na unutarstranačkim izborim i ukoliko bi na tim izborima pobijedio što je vrlo realno i izgledno, nastaje nova panika. Jer u tom slučaju Karamarkov HDZ bi bez ikakve sumnje koalirao s Neovisnima za Hrvatsku i Hrvatskim suverenistima što bi garantiralo izbornu pobjedu i nastavak onih politika zbog kojih je Tomislav Karamarko urotnički srušen. Taj slučaj, slučaj neke nove domoljubne koalicije  više se ne smije ponoviti kako to znakovito reče bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić  za RTL u kontekstu predsjedničkih izbora:

„Više  se ne smije ponoviti slučajnost da Kolinda Grabar Kitarović slučajno osvoji svoj drugi mandat kao što je slučajno osvojila prvi“!

I tako, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je „slučajna predsjednica“ za Mesića, ali i za Hrvatske suvereniste, za Ružu Tomašić, za Velimira Bujanca, kao i za uvrijeđenog Matu Radeljića. Toj listi antikolindovske koalicije svakako treba pod svaku cijenu nadodati ime i prezime dr. Zlatka Hasanbegovića koje ima političku težinu i ako se dogodi da Hasanbegović stane rame uz rame s tim notornim agitpropovacima koji lešinareći skupljaju političke bodove, rušenje Predsjednice moglo bi biti potpuno izvjesno i do kraja operativno provedeno na radost Mesiću i kojekakvim Mesićima. Velimir Bujanac (čitaj Mate Radeljić), sada će ponovo skrbnički otvoriti medijski prostor u Bujici svom prijatelju dr. Zlatku Hasanbegoviću da ga izvuče iz političke izolacije u koju ga je sam stavio, da ga spasi od definitivne eutanazije koju mu je on sam pripremio, ali to, čini se, nikako neće proći bez reketa i ucjena. Ako dr. Zlatko Hasanbegović pristane na Radeljićeve brutalnosti protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, može se dogoditi da bude ekskluzivni gost Bujice svaki tjedan i da nezaustavljivo krene njegova nova rehabilitacija.

Modus operandi preventivne lobotomije sprječavanja konzervativnih „slučajnosti“  je jednostavan i svakom imalo pismenom analitičaru prepoznatljiv. Bilo je potrebno  proizvesti raskol unutar stranke Neovisnih za Hrvatsku, bilo je potrebno  posvađati Brunu Esih i Zlatka Hasanbegovića, pretvoriti ih u ljute međusobne neprijatelje i potentnih 5% koje su osvojili na izborima za EU parlament prepoloviti ili potpuno poništiti, te ih u konačnici svesti na ovisnike o HDZ-u kao velikoj stranci. I gle čuda!? Na čelu te rušilačke bulumente raskolnika nalazi se upravo Velimir Bujanac (čitaj Mate Radeljić) voditelj kultne emisije Bujica koja je na znakovit način od Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića stvorila političke ikone obezglavljene hrvatske desnice. Gospođa Bruna Esih je u pravu kada tvrdi da je baš Velimir Bujanac prvi krivac za evidentan raskol u NHR-u. Velimir Bujanac je javno naciljao Brunu Esih proglasivši je metom i isključivim krivcem što nije došlo da ujedinjenja sa Hrvatskim suverenistima iz čega je proizašla Bujančeva fiks ideja da Bruna mora otići i da jedini Zlatko ima legitimno pravo preuzeti predsjedanje tom strankom s obzirom da su Zlatka zapravo svi i percipirali kao ideološkog i intelektualnog vođu te perspektivne stranke.

Dekapitacija Brune Esih dobro je zamišljena, ali kako smo se osvjedočili bila je praktično neprovediva, loše isplanirana i pogubna upravo za dr. Zlatka Hasanbegovića. Nevjerojatno je da je dr. Zlatko Hasanbegović išao u nominaciju za predsjednika NHR-a sa tako katastrofalnim procjenama i bez verificiranih garancija većine delegata da na izbornoj konvenciji stvarno može i pobijediti. I ne samo to, teške posljedice ovog namjernog ili slučajnog političkog dilentatizama kobno će se reflektirati na cjelokupnu desnu političku scenu i sada je potpuno jasno da do bilo kakvog ujedinjenja i zajedničke pripreme za parlamentarne izbore sigurno ne će doći. Bruna Esih bit će prokazana kao tajni igrač Andreja Plenkovića, a dr. Zlatko Hasanbegović je praktički ostao sam na ulici, doduše s objektivno naglašenim individualnim i znanstvenim sposobnostima, ali bez nužne infrastrukture i medija pomoću kojega bi mogao održavati kakav takav nivo svoje popularnosti i političke težine.

Dr. Zlatko Hasanbegović zasigurno ne će pristati biti samo puki član Hrvatskih suverenista preseljenjem u njihovo dvorište i ovim raskolničkim činom u NHR prestaju postojati sve iluzije o mogućem ujedinjenju desnih političkih snaga u Hrvatskoj. S obzirom da plan i modus operandi razbijanja pravaške i desne političke scene u Hrvatskoj egzistira već tri desetljeća s pravom možemo sumnjati da i iza ovog raskola stoje snažni gremiji duboke države. Bruna Esih će sa značajno oslabljenim ostatkom NHR-a, vjerojatno vrlo brzo postati poželjan koalicijski partner HDZ-a, Marijana Petir to već jest, jer je ispunila HDZ-ov plan oduzimanja glasova Hrvatskim suverenistima i NHR-u i za taj odrađeni posao mora biti pošteno nagrađena. HDZ-ovi gremiji koji bez ikakve sumnje imaju svoje prste u ovom raskolničkom činu unutar NHR-a otvaraju si prostor na desnom političkom spektru i vjerojatno u Bruni Esih i Marijani Petir  vide novi koalicijski potencijal.

Naravno, taj potencijal može se realizirati tek nakon odlaska Andreja Plenkovića, nakon što HDZ preuzmu Stier, Kovač ili ponovo Tomislav Karamarko kojem su naglo narasle političke dionice, a bez ikakve sumnje rasti će i dalje što ovisi samo o njegovoj volji politički djelovati ili ne. U tom slučaju i dr. Zlatko Hasanbegović ima svoju veliku šansu nastaviti posao tamo gdje je stao, ima šansu da sebi svojstvenom lucidnošću  nastavi s lustracijom na način da zaustavi lavinu novca koju megalomanski troše veleizdajničke nevladine udruge. Potrebno je samo poštivati elementarnu zdravu političku logiku i ne nasjesti na jeftine trikove domoljubnih profitera koji misle na lešinarenju graditi svoju političku poziciju. Potpuno je pogrješno misliti da će eventualno rušenje Kolinde Grabar Kitarović konačno srušiti i Andreja Plenkovića, kao što je bilo pogrešno misliti da će Plenković pasti nakon poražavajućih rezultata HDZ-a na izborima za zastupnike u EU parlamentu. Čini se zapravo, da svekolikoj desnici odgovara Plenković na čelu HDZ-a, da oni u stvari ne žele nikakve promjene, jer dokle god je Plenković politički živ oni će nesmetano tražiti rast svoje baze i stabiliziranje svoje političke pozicije grabeći u HDZ-ov glasački bazen.

Čim Plenković formalno padne i napusti HDZ, a HDZ preuzme Stier, Kovač ili Karamarko i NHR i Suverenisti će automatski ostati bez protestnih HDZ-ovi glasača koji će se prirodno vratiti u svoj bazen i njihov rejting će se svesti na oko 2% što je daleko od izbornog praga. To je sudbina malih stranaka i pokreta koji nisu zapravo učinili ništa na rastu svoje autentične baze, na izgradnji potrebite infrastrukture, nego čekaju da na tuđem zlu izgrade svoje dobro. Ni danas ne čine ništa, osim što misle da će rušenjem predsjednice Kolinde Grabar Kitarović fantastično partitokratski profitirati.

Kazimir Mikašek-Kazo

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Istina je ‘voda duboka’, teško dohvatljiva plitkim umovima priprostih aktivista

Objavljeno

na

Objavio

Štefica Galić – apologet propale Jugoslavije i zločinca Tita dijeli lekcije i protežira svoju ‘povijest’ raspada SFRJ i rata u BiH

Kad čovjek pročita tekst sredovječne „novinarke“ Štefice Galić (fotografkinje po struci) koja bi barem sudeći po godinama već trebala ponešto znati o zanatu kojim se bavi (tim više što uređuje portal Tačno.net) i uz to sebi daje za pravo docirati ljudima oko sebe, a vidi pri tomu kako ista nije u stanju sklepati suvislu prosto-proširenu rečenicu, onda se upita komu ovakvo „novinarstvo“ uopće treba i gdje su granice prizemnih medijskih manipulacija kakve svojom verbalnom akrobatikom i diletantskim pristupom ozbiljnim i složenim temama prakticira Štefica Galić na svome matičnom portalu.

No, na stranu dikcija, interpunkcija, zbrkan stil, nevješto i pučkoškolski složene metafore čiji je cilj pokazati i dokazati neku tobožnju objektivnost iako je „iz aviona“ vidljivo da je nema ni u tragovima jer već je na prvu jasno kao dan kako iz nje progovara amortizirani i razočarani komunistički aparatčik koji je izgubljen u vremenu i prostoru bez nane Partije i babe Tita (da se izrazimo po „bošnjački“) i sad mu (joj) je svatko živ kriv zbog tog nenadoknadivog i neprežaljenog gubitka – a posebno „velikohrvatski nacionalizam“ kojega često apostrofira u svojim nebuloznim opservacijama raspada jugo-tvorevine.

Baš kao da su Hrvati sa Srbima opkoljavali i razarali Sarajevo, ubijali u Srebrenici i Goraždu, etnički čistili BiH, a ne ginuli za prostore što su ih „viteške“ brigade „Armije BiH“ izgubile bježeći glavom bez obzira od Karadžićevih i Mladićevih trupa.

Naime, u njezinoj viziji krvavog raspada mile i drage „Juge“, ključno mjesto zauzimaju „velikosrpski i velikohrvatski nacionalizam“, dok „velikobošnjačkog“ ili „muslimanskog“ nema nigdje – baš kao da nikad nije bilo ni „Patriotske lige“, ni „Zelenih beretki“, ni Abu Nidala, Abu Hamze, Maktoufa Abdiladhima i tisuća drugih krvnika i zločinaca – mudžahedina niti njihovih napada na hrvatske prostore i masovnih zločina što su ih činili u suradnji s Alijinim i Seferovim jurišnicima, žareći i paleći od Mostara preko Jajca i Lašvanske doline do Konjica, Uzdola, Grabovice, ritualno odsijecali glave, ubijali, pljačkali i silovali po hrvatskim selima – „tako da kokoš ne ostane“.

Drugarica Štefica koja potpisuje tekstove muslimanske paraobavještajne službe koja krivotvori podatke i pravi konstrukcije, a pri tome druge proziva za laži, ovoga se puta dohvatila dr. Ive Lučića u namjeri da mu doskoči svojim improvizacijama i verbalnom ekvilibristikom nesvjesna činjenice da mu ni intelektualno ni retorički, niti u bilo kojem drugom smislu parirati ne može.

„Budali je more do koljena“ – kaže jedna stara narodna koja dobiva svoju potvrdu i u ovom slučaju.

No, da se ne bismo upuštali u analizu njezinih polupismenih nebuloza i prozirne kombinatorike, objavljujemo odgovor dr. Lučića s njegovog facebook profila, pa neka čitatelji prosude sami o čemu je riječ i tko je u pravu – amortizirana antifa aktivistkinja bošnjačkog usmjerenja Štefica Galić ili on, doktor znanosti i povjesničar – koji se (po našem skromnom sudu) možda i ne bi trebao upuštati u rasprave s dotičnom, koliko god ga prozivala.

Evo citata:

„Dva je članka potpisala Štefica Galić u kojima opisuje neke ratne događaje u Ljubuškom tijekom ljeta 1993. Oba su objavljena na portalu www.tacno.net, a u oba me spominje i citira:

„Ivo Lučić kaže – laže: ‘Herceg Bosna je imala svoje grijehe – ratni zločini na tom prostoru se jesu dogodili. Logori za ratne vojne zarobljenike jesu postojali. Civili jesu stradavali. Mnogi od njih jesu protjerani, ali to se nije radilo sustavno. Naime, bošnjački civili jesu protjerivani iz zapadnog dijela Mostara, ali nisu ni iz Livna ni iz Tomislavgrada ni iz Ljubuškog. K tomu, na teritorij Herceg Bosne ljudi su se nesmetano vratili, što se ne može reći ni za današnju Republiku Srpsku a niti za teritorij koji se tad zvao RBiH.’“

Šteficu Galić jako je naljutilo to što u citatu piše kako bošnjački civili nisu protjerani iz Ljubuškog. O tome se doista može razgovarati, pa i s pravom prigovarati, ali kakve to veze ima sa mnom? Naime, riječi koje mi Galić pripisuje nikada nisam napisao niti izgovorio. To je izvadak iz članka Jurice Gudelja „IDEAL SLOBODE Što danas simbolizira Herceg Bosna?“ objavljenom 24. kolovoza 2018. na portalu www.dnevnik.ba. Lako je provjeriti i utvrditi tko zapravo laže. Evo i poveznice: https://www.dnevnik.ba/…/ideal-slobode-sto-danas-simbolizir….

Ne tražim ispriku niti ispravak, takav zahtjev podrazumijevao bi barem relevantnost onoga od koga se traži. Ovaj osvrt napisao sam zbog javnosti kako ne bi više puta ponovljena laž postala istina. Jer, istina je doista „voda duboka“ teško dohvatljiva plitkim umovima priprostih aktivista.“

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Javor Novak: Gdje ste sada drugovi, po profesiji, antifašisti?

Objavljeno

na

Objavio

Gdje ste sada drugovi, po profesiji, antifašisti? Gdje ste sada vi obilježavatelji i oblizatelji partizanskih i lažnih spomenika i lokacija? Gdje ste uhljebi za Milanovićevu nasmiješenu, prosperitetnu i znatiželjnu Hrvatsku? Gdje ste ponosni antifašistički Istrijani? Da li šutite zbog talijanskih mirovina?

Gdje su sada sisatelji proračuna, drugarica i drug, supružnici Radin? Gdje su mesići, goldsteini, krausi ili josipovići? Gdje je osuda od strane zvjezdastih, otužnih kumrovačkih Titovih performera? Gdje je sada zazivatelj brenda Tito u Hrvatskome zagorju, Hajdaš Dončić?

Gdje je nestala lijepa Josipovićeva zvijezda? Gdje je sada Titovo pripojenje Istre matici domovini? Gdje je SDP, a gdje glasoviti kapitalistički antifašist Linić? Je li se to, ali među Talijanima, ukazala ona stara Josipovićeva guja? A sada tretirana tek kao benigna pastrva?

Zar se nije trebala dići i zemlja i nebo i more? Zar se osuda talijanskoga fašizma nije morala zbiti i iz bratskog vam Beograda? Čuvara svih lažnih antifašizama i istinskih pravoslavnih fašizama.

Kako to da izumitelji novovjekog fašizma u Hrvatskoj, umotvorci tzv. puzajućeg fašizma sada šute kad je otvoreni (ne puzajući) fašizam neupitan? Kad se u Trstu slavi fašistički okupator komunističke Rijeke. I ne samo da se iredentistički slavi, već mu podižu i spomenik. Već se i tršćanski gradonačelnik ponosi tim otvorenim fašizmom. Kad se u Rijeci vijore okupatorske i fašističke zastave jednog zločinca D’annunzia. Iredentiste i važnog inspiratora kepeca, fizičkog i duhovnog, Mussolinija.

Gdje ste sada antifašisti? Gdje su sada pusići, stazići, klasići, jakovine, frljići i markovine? U kojem ste (ili čijem) Jajcu, špilji ili rupi? Zašto ne grmite?

Gdje ste sada antifašisti? Gdje ste famozni socijaldemokrati? Gdje ste sljednici Titove Jugoslavije, Titova ukupna djela i bratstva i jedinstva? Kakvo je bratstvo moguće kad je vama fašizam i dopustiv i moguć? Kako to slavite antifašizam a sada vam je fašizam prirodan? Logičan i normalan. Na tlu Trsta ali i Rijeke. Gdje ste moderni ljevičari? Šminkeri u laži.

ProvokacijeOvo nije marginalni grafit u nekoj pustopoljini, naručen, plaćen i odigran da bi se optuživalo Hrvatsku. To nije nasilje nekolicine navijača, ovdje grad Trst, slaveći, za vijeke vjekova podiže fašistički spomenik!

Tko bi za vas sada Istrijani, nikada Istrani, trebao odraditi osudu? U čijem se susjedstvu danas, 2019., odvija opaki fašizam…, a vi, ovako hrabro, šutite. Spomenici će vas se odreći.

Gdje ste svi vi manjinci od Pupovca i Kajtazija do Radina, sada? Zar eklatantni fašizam (trenutno u Rijeci i Trstu) nije vaš hitri i vječni, poduzetnički moto, okidač i biznis?

Kažete da ste sljedba herojskih partizanskih jedinica a gdje je sada vaše herojstvo pradjedova? Jeste li ih izdali? Jeste li pokopali pobjedu? Vaša je svjetla budućnost zgažena na najmračnijem suvremenu pitanju.

Na pitanju oko kojeg nema diskusije niti nejasnoća. Spomenik je podignut fašistu, zastava u Rijeci vijorila se kao fašistička, uhićeni su fašisti s majicama i simbolima. Ali vi, pravovjerni drugovi, samozvani čuvari naše luči, niste ni zucnuli, nekmoli se oglasili. Čak ni Pavičić splitski, ni Pofuk dežurni. A tako krupnim i opasnim vidite Keleminca i hrvatske branitelje.

Rijeka

Fašizam maršira Rijekom kako jučer tako i nedavno kada je predstavnik talijanske manjine u Hrvatskome saboru, Furio Radin, glatko i beposljedično, na opću sramotu, pozvao u Rijeku neupitnog fašistu Gianfranca Finija. Da li sada Radin šuti zbog toga? Da li je on hrvatski antifašist i talijanski fašist? Ili još ne zna? Ili je oboje upitno?

Gdje ste antifašisti, samozvanci i profiteri s državnoga proračuna? Zašto hermafroditski šutite? Što nalazite spornim? Što veleum od balvana pupovčeva smatra ovdje spornim? Zar ga ne smeta ovo novovjeko otkidanje od matice Jugoslavije? Zar mili mu partizani nisu ovim aktom talijanskoga fašizma u dva susjedna grada, povijesno pobijeđeni i dotučeni? Velebne su europske vrijednosti šaptom pale.

Gdje su hrvatski predstavnici u Europskoj uniji? Hoće li oni uložiti prosvjednu notu ili će pjevati falš? Kako europska Italija smije njegovati fašizam i čak presizati na drugu članicu EU?

Znam drugovi, tužni ste jer se ovakvim mračnim i prljavim manifestacijama ne može optuživati Hrvatska. Žao mi vas je. Ne možete nabijati Jasenovac na kolac. Ni NDH. A nije bilo ni poziva Za dom spremni. Zamislite. Nema ni omiljenog vam Pavelića. Ne možete tražiti ni osudu velikih okupljanja u Bleiburgu. Sve vama omiljeno upravo vam je ispalo iz ruku. Vi ste slučaj a ne antifašisti.

Jedino što je ostalo jest vaš neupitni fašizam koji se pokazuje u vašoj šutnji i vašem prešućivanju. U odobravanju. U izostanku bilo kakve vaše reakcije. Si tacitus…

Konačno, pa vi se, sada se to najljepše vidi, i ne borite protiv fašizma. Vi niste antifašisti. Vi ste antihrvati, vi se koprcate i borite protiv Hrvatske.

Javor Novak / HKV

 

20 fašista pokušalo doći u Rijeku s tri aviona

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari