Pratite nas

Komentar

Posljednji čin političke eliminacije dr. Zlatka Hasanbegovića!

Objavljeno

na

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, Tomislav Karamarko i dr. Zlatko Hasanbegović bez ikakve su sumnje najnapadaniji političari otkada uopće pamtimo tu vrstu agitpropa na teško inficiranoj liberalno-mentalno komunističkoj mainstream sceni.

Tone i tone novinskog žutog smeća, laži, podvala, spinova, fake news, koje nebi „pas s maslom pojeo“ u savršenom udbaškom modusu operandi ispiranja mozga,  servirano je hrvatskim građanima u proteklom vremenu, poglavito je servirano onima onima koje kolokvijalno nazivamo Hrvaticama i Hrvatima, s ciljem da se ovaj trojac uglednih ljudi i političara pod svaku cijenu ocrni i zauvijek ukloni iz politike kao birane predstavnike hrvatskog naroda koji stenje pod lavinom korupcije, kljijentelizma i izmišljenih svjetonazorskih sukoba. Naravno, konačan je cilj spriječiti prirodan prodor kozervativnih i domoljubnih politika na javnu scenu , spriječiti svaku pomisao o bilo kakvoj lustraciji, spriječiti obračun s moćnicima iz uvoznog lobija, te spriječiti rušenje mentalno komunističkih mitova i povijesnih falsifikata koji Hrvatsku drže okovanu u povijesnom pred tranzicijskom vremenu. Oni koji miču Tita s Pantovčaka ne valjaju, oni koji miču Tita iz centra Zagreba s najljepšeg trga su ustaše , oni koji su proklamirali nove vrijednosti na načelima kapilarne lustracije koja je na ovaj ili onaj način obavljena u svim postkomunističkim zemljama su neprijatelji Hrvatske br.1. Stanje hrvatske nacije na samom je dnu dna, sve se svodi na banalne tračeve, a na političkom tržištu, kao hrpice na tržnici nude se neka nova imena bez ikakve težine i kompetitivnih karakteristika.

Dr. Zlatko Hasanbegović je posljednji Mohikanac iz Karamarkovog „plemena“  i do dana današnjeg ne možemo odgovoriti na pitanje je li Dr. Zlatko Hasanbegović bio malj pomoću kojega je mentalno komunistička bulumenta rušila Tomislava Karamarka ili je pak bilo obrnuto. Čini se da je i jedno i drugo istina! Danas, kada se čini da je Tomislav Karamarko zauvijek odstranjen iz politike, osim ako on ne kaže drugačije nakon svojevrsne rehabilitacije u odluci Ustavnog suda o slučaju „Konzultantica“, na političkoj sceni ostao je dr. Zlatko Hasanbegović kao egzemplar čitave desne političke scene kojega pod svaku cijenu treba ukloniti iz politike da se kojim slučajem ne ponovi Kara-Hasina domoljubna koalicija koja je nanijela silne glavobolje apsolutnim gospodarima duboke države. Po nekim uglednim analitičarima lijeve i desne provenijencije u Hrvatskoj, moguća  nova Kara-Hasina koalicija u startu bi imala najmanje 15% prije nadolazećih parlamentarnih izbora. Ali, ukoliko bi se rehabilitirani Tomislav Karamarko odlučio na svoj potpuni „come back“ u politiku, ukoliko bi se kojim slučajem kandidirao za predsjednika HDZ-a na unutarstranačkim izborim i ukoliko bi na tim izborima pobijedio što je vrlo realno i izgledno, nastaje nova panika. Jer u tom slučaju Karamarkov HDZ bi bez ikakve sumnje koalirao s Neovisnima za Hrvatsku i Hrvatskim suverenistima što bi garantiralo izbornu pobjedu i nastavak onih politika zbog kojih je Tomislav Karamarko urotnički srušen. Taj slučaj, slučaj neke nove domoljubne koalicije  više se ne smije ponoviti kako to znakovito reče bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić  za RTL u kontekstu predsjedničkih izbora:

„Više  se ne smije ponoviti slučajnost da Kolinda Grabar Kitarović slučajno osvoji svoj drugi mandat kao što je slučajno osvojila prvi“!

I tako, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je „slučajna predsjednica“ za Mesića, ali i za Hrvatske suvereniste, za Ružu Tomašić, za Velimira Bujanca, kao i za uvrijeđenog Matu Radeljića. Toj listi antikolindovske koalicije svakako treba pod svaku cijenu nadodati ime i prezime dr. Zlatka Hasanbegovića koje ima političku težinu i ako se dogodi da Hasanbegović stane rame uz rame s tim notornim agitpropovacima koji lešinareći skupljaju političke bodove, rušenje Predsjednice moglo bi biti potpuno izvjesno i do kraja operativno provedeno na radost Mesiću i kojekakvim Mesićima. Velimir Bujanac (čitaj Mate Radeljić), sada će ponovo skrbnički otvoriti medijski prostor u Bujici svom prijatelju dr. Zlatku Hasanbegoviću da ga izvuče iz političke izolacije u koju ga je sam stavio, da ga spasi od definitivne eutanazije koju mu je on sam pripremio, ali to, čini se, nikako neće proći bez reketa i ucjena. Ako dr. Zlatko Hasanbegović pristane na Radeljićeve brutalnosti protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, može se dogoditi da bude ekskluzivni gost Bujice svaki tjedan i da nezaustavljivo krene njegova nova rehabilitacija.

Modus operandi preventivne lobotomije sprječavanja konzervativnih „slučajnosti“  je jednostavan i svakom imalo pismenom analitičaru prepoznatljiv. Bilo je potrebno  proizvesti raskol unutar stranke Neovisnih za Hrvatsku, bilo je potrebno  posvađati Brunu Esih i Zlatka Hasanbegovića, pretvoriti ih u ljute međusobne neprijatelje i potentnih 5% koje su osvojili na izborima za EU parlament prepoloviti ili potpuno poništiti, te ih u konačnici svesti na ovisnike o HDZ-u kao velikoj stranci. I gle čuda!? Na čelu te rušilačke bulumente raskolnika nalazi se upravo Velimir Bujanac (čitaj Mate Radeljić) voditelj kultne emisije Bujica koja je na znakovit način od Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića stvorila političke ikone obezglavljene hrvatske desnice. Gospođa Bruna Esih je u pravu kada tvrdi da je baš Velimir Bujanac prvi krivac za evidentan raskol u NHR-u. Velimir Bujanac je javno naciljao Brunu Esih proglasivši je metom i isključivim krivcem što nije došlo da ujedinjenja sa Hrvatskim suverenistima iz čega je proizašla Bujančeva fiks ideja da Bruna mora otići i da jedini Zlatko ima legitimno pravo preuzeti predsjedanje tom strankom s obzirom da su Zlatka zapravo svi i percipirali kao ideološkog i intelektualnog vođu te perspektivne stranke.

Dekapitacija Brune Esih dobro je zamišljena, ali kako smo se osvjedočili bila je praktično neprovediva, loše isplanirana i pogubna upravo za dr. Zlatka Hasanbegovića. Nevjerojatno je da je dr. Zlatko Hasanbegović išao u nominaciju za predsjednika NHR-a sa tako katastrofalnim procjenama i bez verificiranih garancija većine delegata da na izbornoj konvenciji stvarno može i pobijediti. I ne samo to, teške posljedice ovog namjernog ili slučajnog političkog dilentatizama kobno će se reflektirati na cjelokupnu desnu političku scenu i sada je potpuno jasno da do bilo kakvog ujedinjenja i zajedničke pripreme za parlamentarne izbore sigurno ne će doći. Bruna Esih bit će prokazana kao tajni igrač Andreja Plenkovića, a dr. Zlatko Hasanbegović je praktički ostao sam na ulici, doduše s objektivno naglašenim individualnim i znanstvenim sposobnostima, ali bez nužne infrastrukture i medija pomoću kojega bi mogao održavati kakav takav nivo svoje popularnosti i političke težine.

Dr. Zlatko Hasanbegović zasigurno ne će pristati biti samo puki član Hrvatskih suverenista preseljenjem u njihovo dvorište i ovim raskolničkim činom u NHR prestaju postojati sve iluzije o mogućem ujedinjenju desnih političkih snaga u Hrvatskoj. S obzirom da plan i modus operandi razbijanja pravaške i desne političke scene u Hrvatskoj egzistira već tri desetljeća s pravom možemo sumnjati da i iza ovog raskola stoje snažni gremiji duboke države. Bruna Esih će sa značajno oslabljenim ostatkom NHR-a, vjerojatno vrlo brzo postati poželjan koalicijski partner HDZ-a, Marijana Petir to već jest, jer je ispunila HDZ-ov plan oduzimanja glasova Hrvatskim suverenistima i NHR-u i za taj odrađeni posao mora biti pošteno nagrađena. HDZ-ovi gremiji koji bez ikakve sumnje imaju svoje prste u ovom raskolničkom činu unutar NHR-a otvaraju si prostor na desnom političkom spektru i vjerojatno u Bruni Esih i Marijani Petir  vide novi koalicijski potencijal.

Naravno, taj potencijal može se realizirati tek nakon odlaska Andreja Plenkovića, nakon što HDZ preuzmu Stier, Kovač ili ponovo Tomislav Karamarko kojem su naglo narasle političke dionice, a bez ikakve sumnje rasti će i dalje što ovisi samo o njegovoj volji politički djelovati ili ne. U tom slučaju i dr. Zlatko Hasanbegović ima svoju veliku šansu nastaviti posao tamo gdje je stao, ima šansu da sebi svojstvenom lucidnošću  nastavi s lustracijom na način da zaustavi lavinu novca koju megalomanski troše veleizdajničke nevladine udruge. Potrebno je samo poštivati elementarnu zdravu političku logiku i ne nasjesti na jeftine trikove domoljubnih profitera koji misle na lešinarenju graditi svoju političku poziciju. Potpuno je pogrješno misliti da će eventualno rušenje Kolinde Grabar Kitarović konačno srušiti i Andreja Plenkovića, kao što je bilo pogrešno misliti da će Plenković pasti nakon poražavajućih rezultata HDZ-a na izborima za zastupnike u EU parlamentu. Čini se zapravo, da svekolikoj desnici odgovara Plenković na čelu HDZ-a, da oni u stvari ne žele nikakve promjene, jer dokle god je Plenković politički živ oni će nesmetano tražiti rast svoje baze i stabiliziranje svoje političke pozicije grabeći u HDZ-ov glasački bazen.

Čim Plenković formalno padne i napusti HDZ, a HDZ preuzme Stier, Kovač ili Karamarko i NHR i Suverenisti će automatski ostati bez protestnih HDZ-ovi glasača koji će se prirodno vratiti u svoj bazen i njihov rejting će se svesti na oko 2% što je daleko od izbornog praga. To je sudbina malih stranaka i pokreta koji nisu zapravo učinili ništa na rastu svoje autentične baze, na izgradnji potrebite infrastrukture, nego čekaju da na tuđem zlu izgrade svoje dobro. Ni danas ne čine ništa, osim što misle da će rušenjem predsjednice Kolinde Grabar Kitarović fantastično partitokratski profitirati.

Kazimir Mikašek-Kazo

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Davore, lolo, misliš li ti da su građani Hrvatske mutavi?

Objavljeno

na

Objavio

Nije prvi put da nam naši „reformirani“ komunisti pokušavaju prodati „muda pod bubrege“. Na to smo navikli od 1945. do danas, a upravo nas predsjednik SDP-a uvjerava kako su on i njegova neokomunistička bratija jako dobro ispekli zanat kad su u pitanju laži i obmane, odnosno propaganda i specijalni rat i da u tomu ne zaostaju za kumrovečkim bravarom, Rankovićem, Đilasom i društvom.

Nakon što je prije nekoliko dana izbila afera oko sukoba interesa spomenutog lika koji je na čelu Partije (SDP-a), on se danas dosjetio kako doskočiti tomu – iako je famozno Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jasno i glasno zaključilo da je u pitanju upravo to: dakle, sukob interesa – i objasnio nam kako „nije primio novac za stipendiju privatne poslovne škole već samo znanje te da i kad bi htio vratiti novac, ne zna kako bi to izveo, jer nije dobio novac.“

Zgodno i smiješno do bola.

No, da se vratimo na sukob interesa (moju omiljenu temu).

Ja kao dužnosnik neke političke stranke, odem primjerice, u neku firmu koja se bavi iznajmljivanjem automobila i dobijem gratis (besplatno) luksuzni BMW (ili kakvu drugu visoku klasu vozila), koristim ga dok mi treba (u visini najma od 263.000 kuna), vratim vozilicu kad dođe vrijeme i – nikom ništa.

Kad me tko pita, odgovor je jednostavan: Nisam dobio novac! Kuš! Što imate vi s time!?

Ili, odem u Dubai (privatno ili službeno – svejedno) i neki mi šeik iz čista mira (zbog lijepih očiju ili kakvog sličnog razloga) pokloni gratis ljetovanje u trajanju od desetak dana, po prilici vrijedno cca 263.000 kuna. Kad novinari to „iskopaju“ i pitaju me, ja se okomim na njih i uzvratim: „Pa što hoćete?! Nisam dobio lovu! Mrš marvo!“

Primjera bi moglo biti bezbroj, ali ne bih dalje.

Davor („domovine sin“) se do te mjere pravi nevješt da je to tragikomično. I uvredljivo za zdrav razum.

I nehotimice se sjetim pokojnog Miljenka Smoje, kad je u ono vrijeme „zlatnog doba komunizma“ jednom prigodom napisao:

„Ma nije meni krivo ća mi lažu, nego ća misle da im virujen“.

Eto, i uvjereni ljevičar Smoje je znao ponekad oplesti po svojim „drugovima“, što se Bernardiću i sličnim likovima ni u snu dogoditi ne može. Oni su zauzeti traženjem „ustaša“ i „fašista“ po Hrvatskoj (na vrata im dabogda došli – kad ih već toliko zovu).

I onda, dodaje još Davor („domovine sin“) gostujući na TV N1 (u emisiji „Novi Dan“):

„Cijeli sam život primao stipendije, mnogi u Hrvatskoj su primali različite stipendije, ali laž je da sam primio novac. Nisam primio niti kunu, niti lipu. Primio sam jedino znanje i znam da mi nije olakotna okolnost to što sam stekao znanje, a ne novac“.

(Vidi: https://kamenjar.com/bernardic-nisam-primio-novac-ne-mogu-ga-niti-vratiti/; stranica posjećena 11.11.2019.)

Ne znam u kojoj je školi to bilo i što je Bernardić završio, ali što se znanja tiče, mirne duše mogu reći da je tih 263.000 kuna bačen novac. Možda dečko ima neke skrivene talente, ali, bogme, ono što javno prezentira je blago rečeno – katastrofa. Uz sve to, toliko je mentalno ograničen i patijski usmjeren da mi je prosto nevjerojatno da mlad i obrazovan čovjek ima tako ozbiljan defekt.

Naš Davor („domovine sin“), cijeloga je života primao stipendije, kako sam kaže.

To zacijelo može značiti samo kako je bio ili jako važan državi i društvu, dakle, izuzetno talentirani učenik i student s vrhunskim ocjenama (genijalac koji je sve oko sebe bacao u sjenu – neka vrsta Einsteina), ili je iz nekog drugog razloga kroz cijelo vrijeme obrazovanja bio na državnim jaslama – recimo, kao pripadnik privilegirane, povlaštene kaste.

Koliko vidimo, genijalac zacijelo nije. Imate pravo pogađati (ako vam je baš do toga) zašto su mu državne jasle bile na usluzi.

Podsjetimo na kraju (ipak):

„Povjerenstvo za sukob interesa utvrdilo je da je Davor Bernardić povrijedio načelo transparentnog djelovanja iz Zakona o sprečavanju sukoba interesa, kada je 2014. prihvatio stipendiju visoke poslovne škole Cotrugli u iznosu od 263.000 kuna.“

(Vidi: isto – )

I sad ja pitam:

Kako to da je za Tomislava Karamarka bila dovoljna i sumnja da mu je supruga bila u eventualnom sukobu interesa i da ga se na temelju toga otjera s mjesta potpredsjednika Vlade i eliminira u mogućem dolasku na čelnu poziciju izvršne vlasti u državi, a naš se skojevac Davor Bernardić tako bahato i prepotentno izruguje i Povjerenstvu i javnosti i podcjenjuje inteligenciju svih nas?

Dakako da je moguće, kod nas je sve moguće kad su djeca komunizma u pitanju.

Hrvatska je posljednja oaza komunističko-staljnističkog mentaliteta u Europi.

Tko to ne zna ili ne vidi, ili je njihov ili mu nešto s glavom nije u redu.

Zlatko Pinter

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Bruno Petković: Za Index ne dajem ništa! (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Zanimljiva snimka pojavila se na društvenim mrežama. Brunu Petkovića zaustavili su novinari i zatražili izjavu.

“Za koga?”, pitao je Petković, a novinari su se redom predstavili.

“Indexu ne dajem ništa. Oprostite. Nije ništa protiv tebe osobno”, odgovorio je Petković.

“Dobro, ali ja sam poslan ovdje, moram odraditi. Hoćeš mi reći razlog možda?”, viknuo je novinar dok je Petković išao prema autobusu, ali nije dobio odgovor.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

HAHAHAHAHAHA Unatoč 2 asistencije, potez dana Brune Petkovića. Svi za jednog, jedan za sve!!! Bravo dečki! 🔵 #samoDinamo

Objavu dijeli Gnk Dinamo Zagreb (@dinamozag)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari