Connect with us

Hrvatska

Posljednji dan Josipovićeva mandata – primopredaja dužnosti

Objavljeno

on

Ured-Predsjednika-1024x409

U Uredu predsjednika danas poslijepodne održat će se primopredaja dužnosti između predsjednika Ive Josipovića i izabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Josipoviću mandat završava u srijedu u ponoć. To je i posljednji radni dan njegovu timu savjetnika koje je imenovao nakon što je postao predsjednik Republike, a kojima je potpisao razrješenja s 18. veljače.

dio_tima_KGK
Kolinda Grabar Kitarović izabrala je veći dio svojeg tima, s kojim sutra počinje predsjednički mandat. Savjetnik za vanjsku politiku bit će Dario Mihelin, za nacionalnu sigurnost Josip Buljević, a za obranu komodor Ivica Tolić, javlja Hina. Za unutarnju politiku savjetnik će biti Mate Radeljić, a za europske fondove, poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Mladen Pavić.

Šefica kabineta bit će Anamarija Kirinić. Domagoj Juričić bit će predstojnik ureda, Natalija Hmelina šefica protokola, a glasnogovornik Luka Đurić. Predsjednica će imati i savjetnika za gospodarstvo, a tu će funkciju, do njezine konačne odluke, obavljati predstojnik ureda Juričić.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari