Pratite nas

Kultura

Poslušajte klapsku obradu pjesme ‘Moja domovina’ (VIDEO)

Objavljeno

na

Našim novim spotom smo željeli još jednom pokazati koliko smo ponosni na sve prirodne i kulturne ljepote i znamenitosti naše Hrvatske

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske klapa ‘Sveti Juraj’ Hrvatske ratne mornarice je snimila spot za obradu pjesme ‘Moja domovina’, piše dalmatinskiportal.hr

Radi se o jednoj od najpoznatijih domoljubnih pjesama iz Domovinskog rata koju je početkom agresije na Hrvatsku snimio Band Aid, a koju u novom klapskom izdanju donosi mornarička klapa iz Splita u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

– Našim novim spotom smo željeli još jednom pokazati koliko smo ponosni na sve prirodne i kulturne ljepote i znamenitosti naše domovine Hrvatske koja danas živi i raste u miru i slobodi.

Hvala Hrvatskoj turističkoj zajednici koja je prepoznala entuzijazam i inicijativu nas hrvatskih mornara u želji da ovu pjesmu danas donesemo u novom kontekstu vremena u kojem sada živimo – izjavio je Marko Bralić, voditelj klape.

Aranžman za klapu ‘Sveti Juraj’ – HRM uz pratnju Simfonijskog puhačkog orkestra HV-a je napisao maestro Tomislav Uhlik.

Snimatelj klape je Tomislav Brandt, a montažer i režiser spota Igor Vitanović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kultura

VIDEO: MP THOMPSON – ‘Bojna Čavoglave’ – Više od 8.000 ljudi u Koprivničkim Bregima

Objavljeno

na

Objavio

Marko Perković Thompson održao je koncert u Koprivničkim Bregima u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Radi se o maloj općini koja ima oko 2300 stanovnika.

Prema dostupnim informacija Thompson je za koncert prodao između 7 i 8 tisuća ulaznica!

Unatoč svim zabranama i podmetanjima, Marko Perković Thompson u javnosti je i dalje jedan od najpopularnijih, ali i najpriznatijih hrvatskih glazbenika što je vidljivo na snimci kada posjetitelji skandiraju njegovo ime:

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kultura

Bože, nek’ se nikad ne zaboravi

Objavljeno

na

Objavio

U sklopu obilježavanja obljetnice ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću, Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« priređuje i Nagradni natječaj na tu temu koji je podijeljen u tri uzrasta: djeca, mladež i odrasli.

Na prošlogodišnjem Nagradnom natječaju drugu nagradu za uzrast odrasli osvojio je Franjo Kraljević za pjesmu »Bože, nek’ se nikad ne zaboravi«.

Autor teksta pjesmu je i uglazbio te je snimljena i u svibnju je objavljen konačni uradak. Za aranžman i miks zaslužan je Gabrijel Prusina. Mastering je odradio Saša Miočić, a izdavač je Središte HSK za istraživanje posljedica totalitarizama.

Pjesmu izvodi Gregorian Cro.

Prilikom objave skladbe autor je uputio posebnu zahvalu fra Miljenku Stojiću i don Draganu Filipoviću za podršku i pomoć prilikom njezina nastajanja. Pjesma se može preuzeti ovdje.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari