Connect with us

Vijesti

Postoje li prijetnje Islamske države? Šef vatikanske sigurnosti u Sarajevu uoči posjeta pape Franje

Objavljeno

-

Voditelj vatikanske sigurnosne službe Domenico Gianni ocijenio je da postoje određene prijetnje Islamske države govoreći o skorom posjetu pape Franje Sarajevu, objavili su iz Katoličke tiskovne agencije.

Ne precizirajući o kakvim je točno prijetnjama riječ, ususret planiranog pohoda Sarajevu 6. lipnja ove godine iz KTA su nakon sastanka voditelja izaslanstva zaduženog za sigurnost iz Vatikana u papinskoj nuncijaturi u Sarajevu, predstavnika Katoličke crkve u BiH, te sigurnosnih agencija, istaknuli kako ne postoji prijetnja papi Franji ili Svetoj Stolici.

“Domenico Gianni rekao je da ne postoji nikakva prijetnja papi Franji ili Svetoj Stolici, osim određenih saznanja o prijetnji iz IS-a”, naveli su iz KTA.

Voditelj vatikanskog izaslanstva Gianni izrazio je zadovoljstvo suradnjom svih s kojima se susreo i zahvalio svojim kolegama iz sigurnosnih službi u BiH za spremnost na izmjenu informacija i otvorenost za dolazak pape Franje.

Sugovornici su istaknuli da treba maksimalno poticati dolazak vjernika koji žele doći u Sarajevo 6. lipnja na susret s papom Franjom.

Četveročlano vatikansko izaslanstvo u Sarajevo je stiglo u nedjelju. Pripremajući pohod pape Franje imali su prigodu razgovarati s najvišim crkvenim predstavnicima kao i s predstavnicima vlasti, te su obišli sva mjesta koja su predložena za pohod pape Franje.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari