Connect with us

Hrvatski svjetski kongres (HSK): Prvostupanjska presuda „šestorci“ je sramotna i nepravedna

Objavljeno

-

Hrvatski svjetski kongres  (HSK)  kao demokratska i nadstranačka  udruga dostojanstveno prihvaća prvostupanjsku presudu Haškog suda, kojom se određuje zatvorska kazna bivšem premijeru HercegBosne Jadranku Prliću, zapovjednicima Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Slobodanu Praljku i Milivoju Petkoviću,  bivšem ministru obrane Herceg Bosne Brunu Stojiću, zapovjedniku Vojne policije HVO  Valentinu Ćoriću te Berislavu Pušiću, predstojniku ureda HVO za razmjenu zarobljenika.

Istovremeno, HSK u potpunosti razumije i dijeli razočaranost i nevjericu velikog broja Hrvatica i Hrvata  u svijetu, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj kojima je neshvatljivo osuđivanje istaknutih  pojedinaca  obrane hrvatskog dijela Bosne i Hercegovine po zapovjednoj odgovornosti. Smatramo da nas ovakva  presuda vraća na početak te proziva sve hrvatske branitelje kao sudionike zločinačkog pothvata.

Odlučno, dakle, odbijamo prvostupanjsku presudu „šestorci“  za višekratne zajedničke zločinačke poduhvate, udruživanje s tadašnjim vodstvom Republike Hrvatske radi navodne agresije na Bosnu i

Hercegovinu, te etničko čišćenje područja Herceg-Bosne u cilju pripajanja Hrvatskoj, a sve radi navodnog stvaranja “Velike Hrvatske”.

Sve dok istina ne pobjedi, Hrvatski svjetski kongres  i dalje će se nastaviti boriti za  dignitet

Domovinskog rata i rata za obranu Hrvata u Bosni i Hercegovini.  Žrtvu onih osoba koje su branile i oslobodile našu domovinu ne smijemo i nećemo zaboraviti. U tom smislu najavljujemo i naše buduće  aktivnosti za ostvarivanje pravde za BiH-šestorku i vraćanje pravde u ravnotežu, najkasnije  drugostupanjskim zasjedanjem suda.

Hrvatski svjetski kongres

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari