Connect with us

Vijesti

Potpisan Razvojni sporazum za područje sjeverozapadne Hrvatske

Objavljeno

-

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković s ministrima posjetio je Varaždinsku županiju. Članovi Vlade potpisali su Razvojni sporazum za područje sjeverozapadne Hrvatske.

– Sporazum vrijedan 15,2 milijarde kuna je sporazum za cijelo razvojno desetljeće sjevera RH, ali i za razvoj cijele Hrvatske. Na sastanku sam istaknuo kako je RH riješila sve ključne nacionalne zadaće, imamo i demokraciju i državu i institucije i naš je cilj nakon članstva u EU i NATO-u, da pridonosimo gospodarskom razvoju i boljoj kvaliteti života naših građana diljem RH. To je smisao ovog sporazuma inspiriran kvalitetnom provedbom sporazuma za Slavoniju Baranju i Srijem, rekao je premijer.

Varaždinski župan Anđelko Stričak zahvalio je premijeru i ministrima na podršci u realizaciji projekata za Varaždinsku županiju i cijeli sjever Hrvatske.

– Svrha potpisivanja sporazuma je da se između Vlade i županije usuglase razvojni prioriteti i utvrdi način suradnje i izvori financiranja. Sporazumom dižemo kvalitetu života naših građana u područjima kao što su zdravlje, kvaliteta života, energija, sigurnost, digitalno društvo, turizam i kreativno društvo, kulturna baština, obrazovanje, regionalna infrastruktura… Smatram da je ovim pokriveno sve bitno i da će dopinijeti investicijskom boomu i napretku cijelog sjevera RH, rekao je.

Premijer Plenković u Vindiji upoznat s predstojećim investicijama

Premijer je posjet započeo sastankom u tvrtki Vindija, na kojem je nova Uprava prezentirala predstojeće investicije i projekte.

Grupa Vindija jedna od najvećih domaćih i regionalnih prehrambenih industrija, koja objedinjuje 13 tvrtki članica, ima više od 3.600 zaposlenih i surađuje s više od 1.300 kooperanata. S investicijskim i razvojnim planovima za iduće razdoblje goste je upoznao predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač.

Kako se neslužbeno doznaje, poseban je zaključak sastanka da Vindija ni u kojem slučaju neće mijenjati vlasničku strukturu te da i dalje ostaje jedna od ključnih hrvatskih kompanija.

Premijera i ministricu Mariju Vučković u Vindiji su dočekali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić.

Nakon obilaska Vindije, premijer se zaputio u na gradilište Medicinske škole Varaždin, koja će postati regionalni centar kompetentnosti zdravstvenih tehnologija.

Premijer Plenković održao je sastanak sa županima pet sjeverozapadnih hrvatskih županija; Anđelkom Stričakom, Darkom Korenom, Markom Marušićem, Željkom Kolarom te Matijom Posavcem na temu Razvojnog sporazuma u varaždinskoj Županijskoj palači. Nakon sastanka, župani i članovi Vlade potpisali su Razvojni sporazum za područje sjeverozapadne Hrvatske.

Uz premijera Plenkovića u Varaždinskoj županiji su potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, ministar zdravstva Vili Beroš te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, piše HRT.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari