Pratite nas

Reagiranja

Potpišite i podijelite dalje. Ovo je važno. Hrvatska ne treba i ne želi Soroša

Objavljeno

na

Hrvatska ne treba i ne želi Sorosa i njegov CEU

Organizacija Citizengo.org pokrenula je veliku peticiju za spriječavanje Georgea Sorosa da zavlada Hrvatskom! Napominju da nakon što je Mađarska početkom travnja po ubrzanom postupku izglasala zakon koji bi mogao dovesti do zatvaranja Sveučilišta Srednje Europe (CEU), koje je 1991. u Budimpešti osnovao američki milijarder George Soros, zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković pozvao je vladu RH na “udomljavanje” Sorosevog sveučilišta, za što je skupio 55 potpisa saborskih zastupnika SDP-a, HNS-a, HSS-a, SDSS-a, Živog zida, Mosta te manjinskih i nezavisnih zastupnika:

„Mi niže potpisane zastupnice i zastupnici Hrvatskog sabora pozivamo Vas i Vladu Republike Hrvatske kojoj predsjedate da Upravi ovog Sveučilišta uputite poziv da dođe u Hrvatsku i ponudite im svu potrebnu suradnju. Vjerujemo kako bi jedna visokoobrazovna institucija ovog profila i reputacije bila izuzetan dobitak za našu Domovinu”

Sve ovo odvija se ubiti u tajnosti i daleko od medijske pompe!

Soros je u Hrvatskoj već prisutan preko brojnih, uvijek istih, “nevladinih udruga” koje samostalno ili udružene kroz raznorazne “inicijative” ili “platforme” poput Platforme 112 ili inicijative GOOD promoviraju Soroseve zamisli. Članice GOOD koordinacije su: RODA, Forum za slobodu odgoja, Centar za mirovne studije, GONG, Hrvatsko debatno društvo i Udruga roditelja Korak po korak. Potvrda financiranja spomenutih udruga, ali i drugih udruga uključenih u Platformu 112, su njihova izvješća, pa tako primjerice GONG, kao i Centar za mirovne studije u svojim izvještajima navodi kako ih financira Soros.

Zanimljivo je kako su te iste udruge, uz prosvjed protiv ministra Šustara koji je nastojao usmjeriti rad Radne skupine za cjelovitu kurikulnu reformu prema izradi kvalitetnije reforme obrazovnog sustava lišene bilo kakve ideologije, kao članice Platforme 112 organizirale i bezuspješno provodile kampanju protiv braka kao zajednice muškarca i žene. Uz navedeno, provele su još niz aktivnosti usmjerenih na destabilizaciju države i njezine vlasti (osim SDP-a), ali i samog društva kroz prosvjede protiv vlada, napade na ministre, nametanje ideološkog građanskog odgoja, kreiranje „kulturnih“ sadržaja kojima se vrijeđaju i napadaju pojedine grupacije koji ne djeluju u skladu s njihovim sustavom „vrijednosti“ i sl..

Sorosevo uplitanje u druge države

Druge države su također izložene Sorosevom miješanju kroz nevladnine organizacije financirane od njegove strane. Primjerice, u kolovozu prošle godine, izvješće koje je izašlo u javnost otkrilo je kako Sorosevo „Otvoreno društvo“ strateški financira nevladnine organizacije u Irskoj s namjerom rušenja zakona koje štite ljudski život od začeća, a s obzirom na moguće posljedice uspjeha, takav napad može izazvati lančanu reakciju u drugim, po njemu „konzervativnim“ ili katoličkim, državama u svrhu ukidanja zakona koji zabranjuju ili znatno otežavaju pobačaj. Preciznije, u izvješću stoji: “s jednim od najrestriktivnijih zakona o pobačaju u svijetu, pobjeda tamo [Irska] mogla bi snažno utjecati na druge katoličke zemlje u Europi, kao što je Poljska, i pružiti toliko potrebne dokaze da je promjena moguća, čak i u vrlo konzervativnim mjestima” i “za ublažavanje i okretanje zakona o pravima nerođene djece, kao i ustavnih promjena … [i inicirati] robustan skup organizacija za napredak i obranu seksualnih i reproduktivnih prava i ubrizgavanje novih razmišljanja/strategija”.

Zbog takvog djelovanja Sorosevo „Otvoreno društvo“ proglašeno je prijetnjom ruskoj nacionalnoj sigurnosti – što je i sam Soros priznao na CNN-u, navodeći kako je „Otvoreno društvo“ bilo uključeno u nasilno rušenje ukrajinske vlade.

Ovom peticijom također tražimo od Vlade RH da provede istragu organizacija koje je financirao Soros i njegovo “Otvoreno društvo” te, ako je potrebno, zabrani rad organizacija civilnoga društva financiranih njegovim novcem čija je misija i djelovanje usmjerena na sljedeće:

Direktno ili indirektno uplitanje u državne izborne procese
Ohrabrivanje ljudi u RH na potkopavanje pozitivnih propisa RH i djelovanje protivno odredbama Ustava RH ili
Poticanje donošenja zakona kojima se slabi zaštita obitelji, braka, života i temeljnih sloboda, ukidanje zakona kojima se štiti obitelj, brak, ljudski život i temeljne slobode ili donošenje zakona protivnih zaštiti obitelji, braka, života i temeljnih sloboda
Navedena fondacija djeluje u preko 70 država svijeta koja, unatoč svojoj „humanitarnoj“ etiketi, ustvari dovodi u pitanje postojanje demokratskih institucija i suverenost država.

HDZ koji čini većinski vladu pismeno se izjasnio kako je protiv svake ideologije, pa i one rodne, te sukladno tome treba ozbiljno pristupiti prevenciji razvoja udruga čije su aktivnosti usmjerene na destabilizaciju državne sigurnosti i provedbu rodne ideologije, a koje se financiraju sredstvima „Otvorenog društva“.

Radikalna politika i društvena agenda Georga Sorosa i organizacija koje financira, predstavljaju ozbiljnu  prijetnju državnoj suverenosti, kojoj su posljednjih godina izloženi RH i njezini građani.

George Soros je američki multimilijarder i biznismen čije „Otvoreno društvo“ financira nevladine organizacije s ciljem destabilizacije vlada i društava – što ostvaruje i miješanjem u unutarnje poslove suverenih država u svrhu realizacije neoliberalnog globalističkog svjetskog poretka po mjeri Georga Sorosa. Zbog takvog načina djelovanja Sorosu je zabranjena svaka djelatnost u Rusiji, Poljskoj, Mađarskoj i Makedoniji.

PETICIJU ROTIV SOROSA POTPISITE OVDJE

Dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Otkazani letovi jugoslavenskog zrakoplova SOKO G-2 Galeb iznad Pule

Objavljeno

na

Objavio

U zračnoj luci Pula otkazani su najavljeni trenažni letovi jugoslavenskog zrakoplova SOKO G-2 Galeb koji su se od vikenda pa sve do 18. veljače trebali odvijati nad Pulom. Imali su sve potrebne dozvole, ali sve je otkazano zbog brojnih negodovanja.

Imali su sve potrebne dozvole, ali sve je otkazano zbog negodovanja braniteljskih udruga, a i zrakoplov je imao kvar pa jučer nije ni mogao letjeti. Kazao je to direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo, za JutarnjiList

– Ovaj zrakoplov nije letio, a otkazani su i drugi planirani letovi zbog toga jer ima kvar i ne može poletjeti. Osim toga, zrakoplov JNA-a bude neke loše uspomene, kazao je Radmilo.

Do zrakoplova i vlasnika Ede i njegove ekipe na samom se aerodromu nije moglo doći piše Jutarnji, a  tajanstveni vlasnik, koji nije htio govoriti ništa za medije, samo je rekao „Nemam komentara“.

Ono što je poznato je da zrakoplov danas napušta Pulu, a riječ je o avionu koji se vrlo često koristio za školovanje vojnih pilota u bivšoj državi.

Jutarnji doznaje da je član slovenskog avijatičkog kluba Aquila Air Adventures te da je avion već duže vrijeme u vlasništvu tajanstvenog Ede, ali i da ima više starih aviona u svom „voznom parku“.

Slovenski jugonostalgičari lete iznad Pule!?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Ured predsjednice odbacio Radeljićeve tvrdnje

Objavljeno

na

Objavio

Ured predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u subotu je odbacio tvrdnje njezina bivšeg savjetnika za unutarnju politiku Mate Radeljića da je srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću predsjednica obećala da neće koristiti termine ‘velikosrpska agresija’ ili ‘genocid u Srebrenici’, poručivši da je ispod svake razine ponovno odgovarati na pitanja oko kojih nema nikakve dvojbe.

“Ispod svake razine je ponovno odgovarati na pitanja oko kojih ne postoji nikakva dvojba. Ono što se dogodilo 90-tih godina bila je agresija na Hrvatsku u ime velikosrpske politike, a zločin u Srebrenici je i Međunarodni sud utvrdio kao genocid i nitko dobronamjeran to ne dovodi u pitanje”, izjavila je glasnogovornica Ureda predsjednice Ivana Crnić na upit medija o izjavi Mate Radeljića.

On je za RTL izjavio da je predsjednica Vučiću dala obećanje da neće koristiti termine “velikosrpska agresija” i “genocid u Srebrenici”.

RTL je pitao Radeljića na koga je predsjednica mislila kada je danas, odgovarajući na pitanja novinara o izjavi koju je svojedobno dala da je „Za dom spremni” povijesni hrvatski pozdrav, rekla da je pogriješila i to zato što joj je to više puta rekao netko od njezinih savjetnika.

“Ispada da je predsjednica bila nekakva marioneta svojih savjetnika. Ne znam na koga je mislila i bilo bi lijepo da je kazala na koga misli”, kazao je Radeljić za RTL.

Potom je postavio pitanje je li joj netko od njezinih savjetnika rekao da nakon posjeta Aleksandra Vučića da nalog da se ni u jednom njezinom javnom obraćanju i ni u jednom govoru ne smije spomenuti pojam velikosrpske agresije niti genocida u Srebrenici.

“Osobno mi je nakon posjeta Aleksandra Vučića kazala da ne želi više da se ni u jednom obraćanju koristi termin velikosrpske agresije ili genocida u Srebrenici jer je to obećala Aleksandru Vučiću. Neka to sada demantira i svali na svoje savjetnike”, kazao je Radeljić.

Ustvrdio je da predsjednica niti u jednom svom govoru nakon posjeta predsjednika Srbije Vučića Hrvatskoj nije spominjala te termine. No, u međuvremenu su neki mediji istražujući došli do zaključka da to nije istina i da je predsjednica govorila ‘velikosrpska agresija’.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari